RECENSIE: Derek Meins - The Famoes Poet

Derek Meins - The famous poet
recensie cijfer 2008-10-25 Hij was 15, toen ie als zanger van Eastern Lane de wereld rondtoerde. Eastern Lane is helaas niet meer, maar nu komt Derek Meins met zijn eerste solo-album., The famous poet. Een behoorlijk pretentieuze titel natuurlijk, maar Derek lijkt het te menen. Hij opent het album niet voor niets met de volgende sneer: ‘Popular? Culture? Pff…I’m so fucking cool, I’ll slice my own bread!’. Om daarna af te trappen met een vuige rock ‘n roll track die herinneringen oproept aan The Jon Spencer Explosion. En dat komt dan met name door de maniakale voordracht van deze jongeling.

Zoals de albumtitel al laat raden draagt hij op dit album ook wat gedichten voor. Hij leeft zich daarbij vreselijk goed in zijn rol als verteller in. Luister maar eens naar ‘Richard’, dat over een psychiatrische patiënt lijkt te gaan. Hij brengt het gedicht met zoveel spanning dat je op het puntje van je stoel zit om het aan te horen. Om je vervolgens bijna ongemakkelijk te voelen als hij op het eind van het gedicht werkelijk de longen uit zijn lijf schreeuwt. ‘Richard is going through phases’ klinkt het in het gedicht, en het lijkt erop alsof dat ook voor Meins geldt tijdens zijn voordracht.

En zo word je op het album heen en weer geslingerd tussen vuige bluesrock, country, prachtige popliedjes en voordrachten die variëren van korte statements tot intense verhaaltjes. Een behoorlijk schizofreen album dus, dit The famous poet. Maar met zóveel verve gebracht, dat je als luisteraar enorm geïntrigeerd achterblijft. Waarom staat deze jongen eigenlijk niet op Crossing border? Derek Meins belichaamt namelijk alles waar dat festival voor staat.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Derek Meins Label:1965 Records
Ben Weaver – The Ax In The Oak

Ben Weaver - The Ax in the Oak Ben Weaver werkt hard. De 29-jarige Amerikaanse singer/songwriter leverde...

Karmakonga – Like we like

Karmakonga - Like we Like Na een tijdje actief te zijn geweest in het live circuit is het voor de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT