RECENSIE: The View - Hats off to the Buskers

The View - Hats of the Buskers
recensie cijfer 2007-05-25 Jawel, we hebben weer een gehypte bandje uit Groot-Brittanië in de schappen liggen. Uit het Schotse Dundee zijn de twintigers van The View aan de hand van onknuffelbare junk Pete naar ongekende hoogtes gestegen. Met behulp van liters champagne en strippende dames heeft The View zijn debuut in de studio klaargestoomd voor de grote, boze wereld. Hats off to the Buskers is een vrolijke rammelplaat vol poppy rocksongs over het alledaagse leven van een jonge Schot. Dat de heren een stijve nek hebben van het afkijken van collega-vriendjes The Libertines moge duidelijk zijn.

Begeleid door de Schotse tongval van zanger Kyle Falconer is dit alleraardigst debuut een licht verteerbaar zomercd'tje. Echter, daar wringt de schoen dan ook. Songs als 'Comin' Down'. 'Wasted Little DJ's', 'The Don' en 'Face for the Radio' wisselen elkaar af in vrolijkheid en steviger gitaarwerk. Na een paar keer luisteren is de aardigheid er echter danig van af. Hats off to the Buskers bevat namelijk geen enkel nummer dat ongevraagd blijft hangen. Enige gelaagdheid in de songs ontbreekt ook op de tracklist van de The View.

Daarmee kunnen deze Schotse jongelingen het kleverig etiket van zoveelste bandje uit de welbekende scène niet van zich af schudden. Hoe hard ze ook springen, zuipen of op hun gitaar rammen. Wellicht dat de heren nog een verrassing in petto hebben op een eventueel vervolgalbum. Tot die tijd blijft The View een alleraardigst bandje wat een schrale troost is voor The Libertines-fans van het eerste uur.
Recensent:Roxana König Artiest:The View Label:1965 Records
The Nightwatchman - One Man Revolution

The Nightwatchman - One Man RevolutionVan Rage Against the Machine naar Audioslave naar Nachtwaker. Op dit...

Modest Mouse - We Were Dead

Modest Mouse - We Were Dead Before the Ship Even Bank Het Amerikaanse Modest Mouse is in het thuisland al lange tijd bekend onder...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT