RECENSIE: Motörhead - Motörizer

Motörhead – Motörizer
recensie cijfer 2008-08-26 Zeg rock ‘n roll en je zegt Motörhead. De band uit de UK schreef geschiedenis met klassiekers als ‘Ace Of Spades’ en ‘Stone Dead Forever’ en staat al meer dan 30 jaar garant voor rock ’n roll in zijn ruigste vorm. Frontman Lemmy Kilmister is de 60 reeds gepasseerd, maar weet van geen ophouden. Dat is eigenlijk ook niet meer dan terecht. Live staat het als een huis en deze zomer weet de band met Motörizer wederom een top plaat af te leveren.

De plaat opent met ‘Runaround Man’. Binnen 30 seconden zit je helemaal in de vertrouwde sound van Motörhead. Recht toe recht aan rock, vuige gitaren en de kenmerkende stem van Lemmy. Daarna beuk je door naar de track ‘Teach You How To Sing The Blues’. Een erg fijne track en de gitaarsolo zorgt voor de perfecte rock ’n roll sfeer. In ‘When The Eagle Screams’ bast Lemmy er lustig op los en wordt er een erg donker geluid neergezet.

Bij ‘Rock Out’ lijkt de band even terug te gaan naar het basloopje van ‘Ace Of Spades’ en in ‘One Short Life’ zegt Lemmy waar het op staat. ‘Buried Alive’ is één van de vetste tracks van de plaat. Een lekker uptempo nummer met een vrij eentonige sound, maar de twee stemmige zang in het refrein en de solo maken het helemaal af. “I’ve been waiting for you for hours babe and you still ain’t here!” is de openingszin van ‘English Rose’. Ook een erg gave en sfeervolle rock ‘n roll track.

Het mag als bekend worden verondersteld dat je geen verrassingen hoeft te verwachten als er een nieuwe plaat van Motörhead het daglicht ziet. Met Motörizer houdt de band vast aan de sound die ze al 30 jaar hebben en ook altijd zullen houden. Vuige rock ’n roll van het eerste uur. De band gaat in november op tour ter promotie van het nieuwe album en doet hierbij de 24ste de 013 in Tilburg aan. Het voorprogramma wordt verzorgd door Danko Jones.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Motörhead Label:SPV
Mur Du Son – Lipstick Fairytales

Mur du Son - Lipstick FairytalesIn 2004 bracht een Eindhovens vijftal al een demo uit waar we eigenlijk nooit...

Iced Earth – The Crucible Of Man (Something Wicked Part2)

Iced Earth - The Crucible of Man De verloren zoon is terug! Bij Iced Earth is met de terugkeer van zanger...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT