RECENSIE: Johnny's Landing - The London EP

Johnny’s Landing – The London EP
recensie cijfer 2008-08-22 Uit onze politieke hoofdstad Den Haag komt het driekoppige indie rock, wave, jazz en blues bandje Johnny’s Landing. Naar eigen zeggen zijn Elvis Costello, PJ Harvey en The Cure de voornaamste inspiratiebronnen voor deze band. Achter de drums vinden we Taco Fens, op bas horen we Jimmy van Dijk en met Dominique van Dijkhuizen als zangeres/ gitariste is het drietal compleet bewapend. In december 2007 heeft de band een nieuwe EP opgenomen genaamd The London EP welk deze herfst pas wordt gereleased.

Op deze plaat horen we voornamelijk jazz en blues invloeden met een wave randje. De indie rock is zo te horen verdwenen en af en toe heel subtiel weggestopt. De vijf nummers op deze EP zijn over het algemeen rustig en helaas met weinig opzwepende muzikale passages die eruit springen. Hierdoor is de gemiddelde lengte van vijf minuten per nummer aan de lange kant. Storend is het feit dat het geluid niet goed is afgemixt. De snares overheersen namelijk constant en de baslijnen zijn haast niet te horen. Ook het gevoel dat er een warme stem bij een jazz en blues band hoort is niet weg te slaan uit mijn hoofd. Dominique heeft een aangenaam volume en een aangename stem die echter toch de warmte mist om een boodschap over te brengen.

De muziek zit voor de rest lekker in elkaar maar hoogstaand is het zeker niet. Wie weet is het live wel een stuk beter te pruimen. Zo stonden ze al op The Music In My Head Festival en Crossing Border Festival. Voorprogrammashows waren er ook al genoeg, namelijk bij Patrick Watson, Razorlight, The Tellers, 1990’s en Van Katoen. Geef ze het voordeel van de twijfel en probeer het live eens uit, deze EP is helaas niet overtuigend genoeg.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Johnny's Landing Label:Eigen Beheer
The Rascals – Rascalize

The Rascals - RascalizeMiles Kane staat misschien beter bekend als een goede vriend van Alex Turner...

John Mayer – Where The Light Is

John Mayer - Where the Light is - Live in Los Angeles Zanger/gitarist John Mayer mag dan pas dertig zijn, hij deelde het podium...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT