RECENSIE: My Morning Jacket - Evil Urges

My Morning Jacket – Evil Urges
recensie cijfer 2008-07-27 Hoewel ze één van de hipste bands van het moment zijn bestaan ze al tien jaar. My Morning Jacket, afkomstig uit Louisville, Kentucky. Onlangs verscheen hun nieuwe album Evil Urges. Wederom een mix van stijlen, invloeden en tijdperken.

Zoals gezegd heeft de muziek van MMJ verschillende gezichten. Dat is heel leuk maar dat maakt het ook moeilijk om te beoordelen. Openers ‘Evil Urges’, ‘Touch Me I’m Going To Scream pt.1’ zijn met falsetstem gezongen popnummers. Erg lekker maar niet representatief voor de rest van het album. In ‘Highly Suspicious’ horen we dat de falsetstem al wordt afgewisseld met een Rammstein-achtig refrein.

Daarna komt het jaren zestig blokje. Met onder meer het mooie ‘Two Halves’ en ‘Librarian’. Dit geeft Evil Urges weer een totaal andere sfeer. Met retro harmonieën en jaren zestig sound halen ze de sixties terug. Knap gedaan. En dan, alsof we nog niet genoeg afwisseling hebben gehad krijgen we de rocknummers ‘Aluminum Park’ en ‘Remnants’. Tot slot doet het acht minuten durende ‘Touch Me I’m Going To Scream’ ons met vlagen denken aan Ozark Henry. Variatie genoeg dus op dit album. Maar het is allemaal van hoge kwaliteit en de afwisseling stoort niet. Een gewaagde combinatie van nummers, maar het pakt goed uit.

Eigenlijk komt het erop neer dat er voor ieder wat wils op dit album staat. Maar vooral de liefhebbers van de sixties sound komen aan hun trekken. Deze nummers steken toch net iets boven de rest uit.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:My Morning Jacket Label:Rough Trade Records
Into Enternity - The Incurible Tragedy

Into Eternity - The Incurable TragedyEen nieuwe album met nieuwe bandleden. Voor veel bands een aanleiding om...

My Brightest Diamond – A Thousand Shark’s Teeth

My Brightest Diamond - A Thousand Shark's Teeth My Brightest Diamond is eigenlijk gewoon Shara Worden, een songwriter en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT