RECENSIE: Black Affair - Pleasure Pressure Point

Black Affair – Pleasure Pressure Point
recensie cijfer 2008-07-19 Black Affair is het nieuwste project van ex-Beta Band frontman Steve Mason. Met zijn vorige band had hij al een aardige naam opgebouwd maar nu zal hij weer van voor af aan moeten beginnen. Maar het debuutalbum Pleasure Pressure Point heeft hem afgelopen najaar al wel een plek op London Calling opgeleverd. Kijk, dat heeft deze uit Schotland afkomstige instrumentalist al mooi voor elkaar.

Zoals de titel van dit album al aangeeft is de muziek op dit schijfje geïnspireerd door slechts één onderwerp, namelijk seks. Veruit het belangrijkste creatieve onderwerp van Mason in heel zijn carrière als we hem mogen geloven. De titels van veel nummers laten ook weinig ruimte voor twijfel ‘P.P.P’ (oftewel Pleasure Pressure Point), ‘You And Me’, ‘Will She Come’ en ‘It Goes Like This’. Dus lezers, zorg dat dit album klaar staat als je bezoek krijgt van iemand die je graag in bed wil hebben.

Maar hoe klinkt Black Affair eigenlijk? De muziek leunt heel erg op jaren tachtig sound. Zowel qua zang als muziek. Het lijkt zelfs of Mason in zijn home studio een keur aan jaren tachtig synthesizers tevoorschijn heeft gehaald en hiermee is gaan experimenteren. Hier en daar zijn er ook wat hip hop invloeden uit die periode te horen. Deze oudere invloeden zorgen er ook voor dat de muziek dicht tegen pop aankomt in plaats van alleen maar electro. Hoewel hij leunt op geluidjes van ruim 20 jaar geleden klinkt het geheel niet ouderwets. Primitief modern is misschien een betere omschrijven. En primitief is hier positief bedoeld.

Pleasure Pressure Point is zowel een zaterdagavond plaat als een zondagochtend plaat. Knap gedaan van Mason. Wereldhits zal het niet opleveren maar een clubhit is zeker denkbaar.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Black Affair Label:V2 Records
Simian Mobile Disco – Sample And Hold (Attack Decay Sustain Release Remixed)

Simian Mobile Disco - Sample and Hold (Attack Decay Sustain Release Remixed)De Engelse band Simian is in ons land vooral bekend door de remix die Justice...

The Cool Kids – The Bake Sale

The Cool Kids - The Bake Sale Het was Myspace dat Chuck Inglis en Mikey Rocks in 2005 met elkaar in contact...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT