RECENSIE: The Cool Kids - The Bake Sale

The Cool Kids – The Bake Sale
recensie cijfer 2008-07-17 Het was Myspace dat Chuck Inglis en Mikey Rocks in 2005 met elkaar in contact bracht. In augustus 2006 begon het duo met optreden onder de naam The Cool Kids en ze trokken de aandacht van DJ Flosstradamus. Hij was verantwoordelijk voor de maandelijkse dansavonden in Town Hall Pub in Chicago en nodige de twee uit voor een optreden. Daarna deed de mond op mond reclame de rest en al snel pikte de nationale media het tweetal op. Met The Bake Sale is de debuutplaat een feit.

Zodra je op de play knop van je stereo heb gedrukt, dreunen de lompe beats je huiskamer binnen. Opener ‘What Up Man’ en vervolgens ook ‘One Two’ zijn behoorlijk trage songs. De beats hebben een zware sound, swingen niet en zijn vrij eentonig. Dat geldt ook voor de stemmen van Chuck en Mikey. En om eerlijk te zijn klinkt eigenlijk de hele plaat zo.

In veel tracks komen naast de gewone teksten, ook de stemmen van het duo als sample voorbij. Zo ook in ‘Mikey Rocks’ dat in de HBO-serie Entourage te horen is. Een van de vetste tracks van de plaat. Het nummer ‘88’ is te horen in de computergame NBA Live08 en heeft een behoorlijke oldschool sound. Toch is het bij lange na niet ‘the real deal’. Een andere coole track is ‘What It Is’, waarin een meer uptempo beat te horen is. Het enige dat verder nog het vermelden waard is, is de ‘With a little bit of gold and a pager’-sample. Overigens is ook deze verdraaid tot een zware sound.

Al met al is het dus een vrij matige plaat. De beats zijn zwaar en lomp. Op zich cool, maar wat subtiliteit was erg welkom geweest. Daarnaast zijn ook de stemmen te eentonig en flowen de heren niet echt lekker. Ben je druk bezig, dan kan de plaat best op de achtergrond aan staan. Luister je echter eens goed naar de plaat dan word je gek van de eenvoud en herhaling.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:The Cool Kids Label:XL Recordings Ltd.
Black Affair – Pleasure Pressure Point

Black Affair - Pleasure Pressure Point Black Affair is het nieuwste project van ex-Beta Band frontman Steve Mason....

Gavin Rossdale – Wanderlust

Gavin Rossdale - Wanderlust De muziekliefhebbers onder ons die ook graag op de hoogte blijven van het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT