RECENSIE: Brant Bjork - Punk Rock Guilt

Brant Bjork - Punk Rock Guilt
recensie cijfer 2008-07-13 Bij het horen van de naam Brant Bjork zal niet iedereen direct denken aan zonnig Californië, eerder aan een koud oord ergens in een van de Scandinavische landen. Niets is echter minder waar. De beste komt wel degelijk uit de VS, Palm Desert wel te verstaan. En ondanks dat zijn meest recente cd de titel Punk Rock Guiltdraagt, klinkt de muziek alsof het rechtstreeks uit de woestijn komt. Onvervalste stonerrock dus. Alsof Brant Bjork verwarring voorzag tussen titel en muziek staat er op zijn site te lezen dat ze ”just long haired punks “zijn, ”smokin weed and playin rock”.

Toegegeven, na het openingsnummer ‘Lion One’ is de daaropvolgende track ‘Dr. Special’ toch veel meer Led Zeppelin dan Queens of the Stone Age. Zo klinken de drums alsof ze uit de jaren zeventig komen, de opname apparatuur idem dito. Voor de gitaarakkoorden en riffs geldt in feite hetzelfde; zo worden ze tegenwoordig niet meer gemaakt. Gelukkig is er op sommige momenten wat verlichting in de vorm van een gitaarsolo. Vooral het einde van ‘This Place (just ain’t our place)’ is erg fraai.

Na zes loodzware nummers lijkt de lucht plots te klaren. Alsof de joints zijn gedoofd klinkt de band op ‘Born to Rock’, een misleidende titel in dit geval, ineens helder en gefocussed. Ook Bjork zelf zingt een stuk verstaanbaarder. De afluister is echter weer zwaar, zij het met iets meer groove. Kortom, een liefhebbers cd. Tenzij de band wat minder wiet rookt. Wie weet komt er dan wat meer pit in.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Brant Bjork Label:Cargo
Sabaton – Cliffs Of Gallipoli

Sabaton - Cliffs of GallipoliUit Zweden komt de powermetal band Sabaton . De in 1999 opgerichte band...

Wednesday 13 – Skeletons

Wednesday 13 - Skeletons Wednesday 13 – voorheen van the Murderdolls en Frankenstein Dragqueens from...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT