RECENSIE: Gregor Salto - Sneakerz Festival (Gregor Salto & ErickE)

Erick E & Gregor Salto – Sneakerz Festival
recensie cijfer 2008-09-13 Begin 2007 is het platenlabel Sneakerz MUZIK onder het motto “supporting a brand new artist generation” de wereld ingekomen. Veel opkomende producers kunnen hier hun ei kwijt en zich meten met de crème de la crème van de clubhouse scene. Sneakerz residents van het eerste uur Gregor Salto en Erick E zijn gevraagd om het zesde deel in de Sneakerz compilatiereeks aan elkaar te mixen. Namen als DJ Madskillz, Afrojack, Mastiksoul en Eddie Thoneick – zegt het u iets? - worden met zijn allen in het bad gegooid. De website van het platenlabel heeft het over ‘een absolute must-have-zomer mix, vol exclusieve nummers en underground clubhits in wording’; dat deze schijf inderdaad maar ondergronds mag blijven.

Wat muzikale inhoud betreft zijn clubhouse albums – en met name van feesten als Sneakerz – altijd al enigszins proletarisch gebleken. Kortom, eigenlijk klinkt het alleen ergens naar als het keihard uit je lompe speakersinstallatie knalt. Wat dat betreft zitten we hier wederom goed; de bass laat lekker van zich horen. Naarmate je vorderingen maakt in het luistertraject van deze 19 nummers (!) tellende cd, besef je dat je in een soort muzikaal vacuüm terecht bent gekomen. Het is eigenlijk niet meer dan constant opbouwen naar iets wat twee minuten geleden ook al voorbijkwam, er is geen einde aan. Dit zesde deel in de Sneakerzreeks kun je met alle overtuiging een non-luisterplaat noemen, stampen onder invloed is de enige remedie. En daarbij zakt het geheel door die uit de lucht gegrepen vocal samples alleen nog maar dieper af.

Over de mixkwaliteiten van Erick E en Gregor Salto kan ik kort zijn; de overgangen klinken gewoon strak en het is productietechnisch goed verzorgd. Maar daar red je deze veel te lang durende natte scheet natuurlijk niet mee. Een duidelijk geval van techNO.
Recensent:Martijn Arendshorst Artiest:Gregor Salto Label:Sneakerz Musik
Keep Of Kalessin – Kolossus

Keep of Kalessin - Kolossus Keep of Kalessin uit Noorwegen is op de platgetreden paden van de...

Ani DiFranco – Live At Babeville (dvd + bonus cd)</

Ani DiFranco - Live At Babeville Jaren geleden kocht de eigenzinnige singer-songwriter Ani DiFranco een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT