RECENSIE: The Peacocks - Gimme More (The best of the rest & leftovers)

The Peacocks  - Gimme More (The Best of the rest & leftovers)
recensie cijfer 2008-06-18 Gimme More is in tegenstelling tot wat je zou kunnen verwachten geen volwaardig studioalbum van The Peacocks, maar gewoon een setje verzamelde restjes van de band. B-sides & rarities, maar dan niet in grote hoeveelheden, maar in een kleine portie. Zeven nummertjes, niks meer. De reden van deze uitgave ontgaat mij daarom ook een beetje.

De Zwitsers van The Peacocks touren al 18 jaar binnen het clubcircuit en maakten in deze 15 jaar rockabilly, rock & roll, speedrock en punk verzameld in één eigen niet superoriginele, maar redelijk boeiende stijl zonder poespas. In die tijd is er al het nodige gebeurd, hing de band aan verschillende labels en zitten ze nu bij People Like You Records. Vorig jaar augustus werd het album Touch & Go uitgegeven en redelijk goed ontvangen binnen het club-publiek. Deze cd bevat alle left-overs. De separator-muziek. Mogelijk, maar niet zeker, heeft het label aangedrongen op het maken van een extra release voor promotie. We zullen het niet weten.

Over echte hoogte en dieptepunten valt weinig te zeggen. Alle nummers op de cd zijn eenvoudig van opzet, tekst en muziek en zijn relatief in onontwikkelde versie op de plaat verschenen. Van voor naar achter duurt het geheel dan ook maar een kwartier. Voor je het weet zit je al weer bij track 4, voor dat je het weet is het allemaal weer voorbij.

Mijn persoonlijke favoriet is 'Drink Alone'. Qua onderwerp het diepste van alle tracks, qua basloopjes en gevatheid nog wel het leukst. Het geluid is aanstekelijk en blijft hangen. Voor de rest is het louter restjes en niet de moeite om woorden aan vuil te maken. Voor fans, anders niks.
Recensent:Erik Oudman Artiest:The Peacocks Label:People Like You
Annihilation Time – Tales Of The Ancient Age

Annihilation Time - III, Tales of the Ancient Age Annihilation Time is een vijftal uit Calfornia en is volgens de bio The...

The 925s – Time To Wake Up

The 925s - Time to Wake Up Het verhaal van The 925s lijkt eigenlijk het verhaal van de omgekeerde...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT