RECENSIE: Black President - Black President

Black President – Black President
recensie cijfer 2009-07-20 Om maar gelijk een misverstand uit de weg te ruimen: De bandnaam Black President heeft niets te maken met de aanstelling van Obama als hoogste baas in Amerika. De band is namelijk ontstaan naar aanleiding van de herverkiezing van Bush in 2004. Oprichter en gitarist Charly Paulson was daarover zo enorm kwaad dat hij uit oprechte woede het openingsnummer ‘Last Fucking Hope’ van het debuut Black President schreef. Dit nummer maakt de grond gelijk met alles waar Bush een potje van maakte: Oorlog in Irak, gezondheidszorg, homohuwelijk, noem de ellende maar op.

Verpakt in een razende hardcore song wordt dit statement van passende vocalen voorzien door Christian Martucci, die onder andere nog in de band van Dee Dee Ramone zat. Behalve in de bijtende teksten, waarin wel duidelijk is hoe kwaad Paulson is, voegt hij in de laatste zin van de persinfo ons ook nog toe: Just because we’re Anti-Bush doesn’t mean we’re democrats. Black President find them all to be equally dishonest, equally contemptible . Dus verwacht hier geen Obama aanhangers, maar boze punkers die, als de president toch zwart moet wezen, liever Chuck D. (Public Enemy) als president zien dan de huidige hoop van de Verenigde Staten.

Uit bovenstaande inleiding is eigenlijk al duidelijk geworden dat Black President een band is die een mooie mix presenteert van oldschool punk en hardcore. Na de eerder genoemde razende hardcore opener zijn ‘So Negative’ en ‘Not Enough’ pure punknummers met lekkere meezingbare refreinen. Daar tegenover staan weer korte hardcore nummers als ‘Short List Of Outspoken’ en ‘Who Do You Trust’. De meebruller ‘Hallellujah’ zit wat meer in de mainstream rockhoek en wordt direct gevolgd door het boze ‘Not Amused’. Aan het eind van het album worden we nog getrakteerd op twee covers; ‘Elected’ van Alice Cooper (hoe kan het ook anders) en ‘Iron Fist’ van Motorhead, een band waar het viertal ook veel inspiratie uit haalt.

Niet onbelangrijk is dat, buiten alle boosheid om, Black President ook nog eens drijft op een retestrakke ritmesectie. Op drums horen we Roy Mayorga die we nog kennen van Soulfly en bassist Jason Cristopher completeert de band. Zo is het debuut van Black President een puik punkalbum om je vingers bij af te likken. Los van de woede blijkt dat er prima songs geschreven worden. Bijna zou je hopen dat Obama er een bende van maakt zodat Black President bij de volgende verkiezingen opnieuw een prima album bij elkaar schrijft. Dit album is een aanrader voor iedereen die iets met hardcore en/of punk heeft.
Recensent:Jan Didden Artiest:Black President Label:People Like You
Crescent Shield – The Stars Of Never Seen

Crescent Shield - The Stars Of Never SeenHet Amerikaanse Crescent Shield is als project begonnen, maar draait sinds...

Devils Whorehouse – Blood & Ashes

Devils Whorehouse - Blood & Ashes Devils Whorehouse is een Zweedse band die is opgericht door de Marduk leden...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT