RECENSIE: Buzzcocks - 30

The Buzzcocks – 30
recensie cijfer 2008-05-17 De 53-jarige zanger Pete Shelley is met zijn The Buzzcocks nog altijd actief. De punkband heeft belangrijke deuren geopend en was reuze populair in thuisland Engeland. In de drieëndertig jaar van hun bestaan is het in Nederland nog niet gelukt om een (grote) hit te scoren, maar komt evengoed met hun nieuwste uitgave 30. Een nieuwe album die tegelijk met de live registratie Orgasm Addict - Live het licht ziet dit jaar.

Het schijfje bevat geen nieuwe nummers, maar is een weergave van een optreden in Londen (The Forum). Dit opgenomen tijdens hun dertigste verjaardagstournee. De groep uit eind jaren ’70 bewijst hierop nog steeds te kunnen knallen en brengt een album met achtentwintig mooie tracks. Onder deze de klassiekers: 'I Don't Mind', 'You Say You Don't Love Me', 'What Do I Get?', 'Autonomy', 'Promises' en 'Ever Fallen In Love?'. Laatste is overigens vooral bekend geworden in de versie van de band Fine Young Cannibals.

De groep heeft een ouderwetse keuze gemaakt om met een live audio album te komen, wellicht had het viertal namelijk beter kunnen kiezen voor een dvd uitgaven. Een album van tachtig minuten is namelijk niet één die je erg snel zult uitzitten. Het zullen dan ook de grote hits zijn die het vaaks geselecteerd worden door de fans.

De band heeft door de jaren heen het cultstatus gehaald, maar blijkt in 2008 niet erg actueel meer. De muziek zal weinig jongeren meer aanspreken en is erg snel ouderwets geworden. Het zullen vooral de oude fans die blij zijn met 30, voor andere zal hij onopgemerkt voorbij gaan.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Buzzcocks Label:Cooking Vinyl Records
Xenobia – Burn it away

Blaze of Darkness - Burn it AwayWat bestaan er toch veel goede metalbands in Nederland en wat zijn er toch...

Good Riddance – Remain in Memory, The Final Show

Good Riddance - Remain in Memory, The Final Show Good Riddance bracht hun debuut plaat For Gods Country in 1995 uit op het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT