RECENSIE: Larkin Poe - Blood Harmony

Larkin Poe
recensie cijfer 2023-06-13 De band Larkin Poe draait om de zussen Rebecca en Megan Lovell. Beide zijn goede gitaristen. De muziek van Larkin Poe draait dan ook om stevige rootsrock, gitaarsolo’s en de slide gitaar. Aangevuld met de gecombineerde harmonieën van beide zussen.

Larkin Poe is een traditionele hardwerkende band. Ze kennen geen grote successen, maar worden vanwege dat harde werk steeds meer gewaardeerd. In 2019 is dat ook beloond met een Grammy nominatie. Dat komt ook mede door de explosieve live shows. Blood Harmony is het zesde album van de band.
De plaat klinkt als een staalplaat van een paar uur aan Arrow Classic Rock. Je moet dan ook wel open staan voor de muziek. De rock staat als een huis. Bijvoorbeeld via de opzwepende drums van ‘Kick The Blues’. En daarnaast ook een lekker boogie gitaarritme, inclusief de opzwepende slide gitaar. Een lekker toegankelijk liedje dat makkelijk meezingt.

Op Blood Harmony hoor je de erfenis van Bob Seger, Creedence Clearwater Revival, ZZ Top en George Thorogood. Dat maakt het een album dat makkelijk wegdraait, maar vooral ook iets te gemakkelijk. Toch bekruipt vaak het gevoel van een classic rock cover act zonder dat daarbij de grote hits passeren. De zussen Lovell zijn echter uitmuntende muzikanten die meer in hun mars hebben. Wie dat wil zien kan beter op youtube zoeken naar live sessies van beide zussen in plaats van Blood Harmony aan te zetten. Het recept van de stevige rock en gecombineerde harmonieën staat nu. De volgende uitdaging is om dat door te vertalen naar een goede van eigen stijl voorziene plaat. Met Blood Harmony slagen ze daar nog niet in. Het is te hopen dat Rebecca en Megan dat vinden, want ze verdienen het zeker om meer respect te krijgen.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Larkin Poe Label:Cooking Vinyl Records
Cover Chabliz - Heroes And Foes

Chabliz - Heroes And FoesIn onze niet aflatende ijver om muziek in een hokje te stoppen kunnen we nu...

Cover Vieux Farka Touré Et Khruangbin - Ali

Vieux Farka Touré Et Khruangbin - Ali Khruangbin is een band met brede interesses. Naast haar instrumentale surf...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT