RECENSIE: Good Riddance - Remain in Memory, The Final Show

Good Riddance – Remain in Memory, The Final Show
recensie cijfer 2008-04-19 Good Riddance bracht hun debuut plaat For Gods Country in 1995 uit op het Fat Wreck Chords label en stonden onder andere op de eerste Warped Tour. Na zeven albums en vele shows, gooide de band vorig jaar het bijltje er bij neer. Op 27 mei 2007 speelden ze hun laatste show voor een uitverkochte zaal, The Catalyst, in hun thuishaven Santa Cruz, Californïe. De liefhebber wordt nu getrakteerd op een live plaat genaamd Remain in Memory, The Final Show. De plaat bevat met maarliefst 31 tracks, de complete live set van die laatste show.

De tracks worden in rap tempo afgwerkt, zoals het een hardcore punk band betaamt. Remain in Memory, The Final Show opent met ‘Heresy, Hypocrisy and Revenge’, ‘Made to Be Broken’ en ‘More Depalma, Less Fellini’. Je kunt je alleen een voorstelling maken van het gekkenhuis dat zich moet hebben afgespeeld tijdens de show. Het publiek hoor je tijdens de sing-a-longs, bijvoobeeld bij ‘Fertile Fields’, en bij de sporadische stiltes tussen de tracks door. Het publiek wordt dan bedankt of wordt er een kort praatje gehouden door de band.

De gitaren janken ondertussen verder en al snel roffelt de drummer snel door de volgende track in. De band geeft een goed overzicht van hun oeuvre. Zo komen ook ‘A Credit to His Gender’, ‘Last Believer’ en ‘Shadows of Defeat’ voorbij. Eigenlijk maakt het niet uit van welke plaat het nummer komt, ze worden allemaal vol overgave neergezet. De oudere fans van de band zullen bij de classics waarschijnlijk wel even kippenvel krijgen. Als na ‘Winning the Hearts and Minds’ en ‘Mother Superior’, de show en dus de plaat afsluit met ‘Waste’, zal overigens iedereen met kippenvel en compleet weggeblazen in de kamer zitten.

De plaat bevat een rete strakke live show, met een grote hoeveelheid goede tracks, van een erg vette band. Melodieuze hardcore punk zoals het bedoeld is. Een must voor de liefhebbers en zeker ook het aanschaffen waard als je nog niet bekend bent met de band.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Good Riddance Label:Fat Wreck Chords
The Buzzcocks – 30

Buzzcocks - 30De 53-jarige zanger Pete Shelley is met zijn The Buzzcocks nog altijd...

No Use For A Name – The Feel good Record of the Year

No Use For A Name - The Feel Good Record of the Year No Use For A Name is afkomstig uit het Amerikaanse San Jose, CA. De band...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT