RECENSIE: Lunascape - Innerside

Lunascape - Innerside
recensie cijfer 2008-05-07 De basis van het Belgische Lunascape wordt gevormd door zangeres Kyoko Baertsoen en Walter Hilhorst. Eind jaren ’90 was Baertsoen nog voor een korte periode de frontdame van Hooverphonic, de band die later behoorlijk succesvol werd. Innerside is de derde volwaardige release van het duo, dat in België inmiddels een aardig begrip is geworden. Zeker sinds zij de titelsong van de populaire TV-serie Flikken leverden.

Het duo combineert op Innerside het dromerige van de lounge-achtige songs van een act als Zero 7 met het spannende van triphop zoals die door Massive Attack zo mooi gemaakt wordt. Maar, zo spannend als Massive Attack wordt het nergens. Het is wel duidelijk dat de triphop meesters uit Bristol een grote invloed zijn geweest op sommige songs. Luister maar eens naar ‘Prophecy of doubt’ of ‘Into the core’, en je begrijpt wat ik bedoel. Op zich niks mis mee, maar het ligt er wel behoorlijk dik bovenop.
Liever hoor ik de band een iets meer eigen sound hebben, zoals in opener ‘Outside’. Een spannende zanglijn, met een mooie opbouw naar een pakkend refrein. En zo staan er meer prima songs op Innerside, zoals ‘Simplify me’. De band is wat mij betreft het sterkst in de slepende songs met de lekker trage ritmes. De spanning weet de band in die songs prima vast te houden. ‘Prophecy of doubt’ had zelfs een prima slepende gothic song kunnen zijn als het zou zijn gestut door zware gitaren.

Maar zodra het tempo van de songs wordt opgeschroefd worden het al snel middenmoters die niet zoveel bijzonders te bieden hebben. Een mooi voorbeeld hiervan is 'Truth or dare'. Ook weer een spannende song, maar zodra het tempo in de refreinen omhoog gaat klinkt de band ineens als iemand als Dido. En ik betwijfel of dat nou wel de bedoeling was.

Maar, al met al is Innerside een prima album, zeker voor de komende zomermaanden. Niet wereldschokkend, maar gewoon, prima. Het album is trouwens ook te verkrijgen als limited edition dubbel cd, met meer tracks van de Flikken soundtrack, enkele remixen en wat oudere songs.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Lunascape Label:Noir Records
El Perro del Mar - From the valley to the stars

El Perro Del Mar - From the Valley to the Stars El Perro del Mar is Sarah Assbring. Deze Zweedse eigenzinnige muzikante...

Room Eleven – Mmm… Gumbo?

Room Eleven - Mmm... Gumbo? De grote doorbraak van Room Eleven kwam in 2007 nadat het nummer 'Bitch'...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT