RECENSIE: Grimskunk - Fires under the Road

Grimskunk – Fires Under The Road
recensie cijfer 2008-05-02 Grimskunk bestaat alweer bijna 20 jaar en Fires Under The Road is tevens alweer de twaalfde release van deze alternatieve rock band (inclusief live opnames, EP's e.d). Toch is Grimskunk nooit echt doorgedrongen tot het 'grote publiek', wat eigenlijk wel jammer is, want met Fires Under The Road komt deze Canadese band met een meer dan prima plaat op de proppen.

Wat maakt Fires Under The Road dan zo goed? Is het het eigen geluid van Grimskunk? Ja, onder andere. Maar belangrijker daar aan is dat het ook nog weet te boeien en tevens met krachtige rock muziek ook nog eens de pit er in weet te houden. Daar waar bands vaak wel slagen om een eigen geluid te creëren, maar vervolgens muzikaal niet weten te presteren.

Wat de band ook siert is dat ze, ondanks de oudere leeftijd (die je mag aannemen na 20 jaar muziek te maken) niet klinken als een stelletje bij elkaar geraapte ouwe lullen. Integendeel, de band straalt niet alleen het geluid uit van een spetterende live show, maar weet ongetwijfeld met de tekst “Amerika sucks!” in het gelijknamige nummer ongetwijfeld aardig wat jonge muziekliefhebbers te raken.

Laat mij alleen nog achter met de mededeling dat het jammer is, dat dit album gepaard gaat met onwijs lelijke artwork. Een CD wordt toch vaak al beoordeeld op de hoes, en zou wellicht wel eens kunnen worden laten liggen door rock liefhebbers die opzoek zijn naar muziek als deze.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Grimskunk Label:Indica Records
Audrey Horne – Le Fol

Audrey Horne - Le FolKing, Ice Dale, Toschie Thomas, Herbrand en Kjetil komen uit het metalachtige...

The Black Halos – We are not Alone

The Black Halos - We Are not Alone Voor het uit Canada afkomstige The Black Halos , opgericht begin jaren...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT