RECENSIE: The Black Halos - We Are not Alone

The Black Halos – We are not Alone
recensie cijfer 2008-03-15 Voor het uit Canada afkomstige The Black Halos, opgericht begin jaren negentig, is We Are Not Alone alweer het vierde album op het derde platenlabel. Of dat laatste een positief teken is, valt te bezien. Maar goed, volgens de oprichters van de band, manager Danny Cameo en drummer Rob Zagljic is het nieuwe label perfect. Het vierde album werd wederom geproduceerd door Jack Endino, iemand die eerder met bands als Soundgarden en Nirvana werkte. En om even door te gaan met name dropping, de band trad eerder op met Social Distortion, Sum 41 en The Offspring. De stijl van The Black Halos past prima in dat rijtje.

De cd trapt enigzins moeizaam af met ‘Disbelief’, tenminste, dat zegt ondergetekende die nog nooit eerder iets van de band hoorde. Het twistpunt is zanger Billy Hopeless, een duidelijk geval van love it or hate it. De een zal zijn stijl amateuristisch vinden, de ander authentieke punk. Toegegeven, zijn zang past goed bij een traditioneel punknummer als ‘Princesess Street Princess’. En als je eenmaal gewend bent, valt op dat de nummers best lekker zijn. Een goede sound en prima geproduceerd. Qua structuur zijn er helaas minder verrassingen, de nummers zijn allen tamelijk traditioneel.

Zo af en toe waagt de band een uitstapje in de richting de populaire poppunk van de laatste jaren. ‘Love and War’ en ‘Madame Merlot’ zijn daar de voorbeelden van. Wat de algehele waardering van The Black Halos is, zal vermoedelijk afhangen wat hij of zij van de zanger vindt. In het geval van de recencent valt deze in negatieve zin op en zodoende is de waardering daar ook naar. Maar nogmaals, dat had zomaar anders kunnen zijn.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:The Black Halos Label:I Used to fuck people like you in Prison Records
Grimskunk – Fires Under The Road

Grimskunk - Fires under the Road Grimskunk bestaat alweer bijna 20 jaar en Fires Under The Road is tevens...

Brazzaville – East L.A. Breeze

Brazzaville - East LA Breeze Verlangen we niet allemaal naar het voorjaar? De tijd dat je de ramen en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT