RECENSIE: Ministry - and Co-Conspirators - Cover Up

Ministry – Cover Up
recensie cijfer 2008-03-01 Eerder kwam in de recensie over The Last Sucker al naar voren dat Ministry ermee gaat stoppen. Wellicht is het omdat het einde van president George W. Bush zijn termijn eraan zitten te komen of misschien toch omdat het al jaren berg afwaarts gaat met de band. Zoals afgesproken zou de groep, samen met vrienden, enkel nog een cover album uitbrengen en met een laatste wereldtour komen – met de komische naam; C U LaTouR!

Het album van Ministry en Co-Conspirators gaat onder de toepasselijke titel Cover Up en zanger Al Jourgensen geeft op voorhand toe dat het meer is dan een plaat wat enkel over Bush zeikt, "we zijn gewoon een rock band en dit is ons feestalbum." De band bestaat enige tijd uit enkel studio- en tourleden en wellicht om deze reden zit het album vol met gastartiesten. Zo horen we Burton C. Bell (Fear Factory/Ascension Of The Watchers) het nummer ‘Under My Thumb’ doen van The Rolling Stones. De Static-X leden Tony Campos (bassist) en Wayne Static (zang) doen het nummer ‘I Want You (She’s So Heavy)’ van The Beatles en zo staat het hele album vol met bekende gezichten die nummers van anderen vertolken.

Aangezien het een Ministry album is horen we ook de band zelf een aantal covers doen, dit van o.a. The Doors, Deep Purple en ons eigen Golden Earring. Het klinkt allemaal als een gimmick en dat is ook precies wat het is - om dit te onderstrepen ziet het laatste schijfje overigens op 1 april het licht. Heel eerlijk gezegd is Cover Up een album wat eigenlijk nooit het licht had mogen zien. Het legendarische Ministry is altijd politiek correct geweest en de chagrijnige Al Jourgensen had altijd kritiek op alles. Nu zal echter de band de boeken ingaan als een zeer komische die met hun laatste album wat covertjes speelt, erg jammer!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Ministry Label:Suburban
Skindred – Roots Rock Riot

Skindred - Roots Rock RiotDe vierkoppige metal/reggae/punk/hip hop band Skindred heeft onlangs een...

Nobody Beats The Drum – Beats Work

Nobody Beats The Drum - Beats Work In 2003 won Nobody Beats The Drum de Grote Prijs van Nederland in de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT