RECENSIE: Motorcity Brags - Ten Arrogant Tales

Motorcity Brags – Ten Arrogant Tales
recensie cijfer 2008-03-18 Deze cd valt niet serieus te nemen. Achterop de hoes staan drie té fout geklede mannen. Bandana’s op hun hoofd, eyeliner op, spijkerjasjes aan, kettingen om, hemdshirts aan en noem het maar op. Ze hebben de naam MotorCity Brags. Drie Italianen die muziek maken in het straatje van Peter Pan Speedrock, maar dan iets langzamer. Moderne rock’n’roll zoals ze het zelf benoemen. Het album bevat tien idiote verhalen/ nummers, hiermee is gelijk de titel Ten Arrogant Tales verklaard.

Het persbericht – een bericht waar informatie over een band opstaat zoals de line- up, waar de cd is opgenomen en allerlei leuke feitjes over de band, bestaat uit een onzin verhaal. ‘Vol met testosteron jagen deze mannen de vrouwen op stelten,’ valt er te lezen. Het imago van deze band treedt al snel op de voorgrond. De titels van de nummers op het album maken het niet beter ‘I Kick U Out Of The Band’ en ‘I Need An Ugly And Stupid Girlfriend So I Can Feel So Cute And Clever’ zijn maar twee willekeurige titels.

Ook valt er te lezen dat ze in het jaar 2005 de beste Italiaanse rock band waren, ze op een nudistencamping hebben opgetreden, in een gevangenis hebben gespeeld, de band die het nummer ‘Blowjob Queen’ elke show speelt, de band die zorgt dat je met alcoholvergiftiging in het ziekenhuis komt, de band die 39 cocktails per persoon dronk in één nacht, de band die geen label heeft, de band die zelf hun shows regelt, de band met geen talent maar wel de band met meer dan 300 shows op hun naam in één jaar, de band die overal in Europa al heeft gespeeld volgens eigen zeggen, de band die moderne rock’n’roll brengt, de band die jazz en blues ook leuk vindt, de band die met leden van Guns N Roses heeft opgetreden, de band die wordt omarmd door F.I.A.T. en dus kortom gewoon idioot is.

Verwacht van deze cd geen hoogstaande muziek. Verwacht moderne maar vooral vuile rock’n’roll in het straatje van Peter Pan Speedrock, The Goods en Mad Sin.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Motorcity Brags Label:Eigen Beheer
Paramount Styles – Failure American Style

Paramount Styles - Failure American StyleGirls Against Boys frontman Scott McCloud heeft een uitlaatklep gevonden voor...

Chris Walla - Field manual

Chris Walla - Field Manual Field manual is het debuutalbum van de gitarist van Death Cab for Cutie,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT