RECENSIE: The Heavens Devils - Kings and Killers

The Heavens Devils – Kings and Killers
recensie cijfer 2008-02-26 Als band laat je je vaak inspireren door je helden. Soms een beetje en soms een beetje boel. Wanneer we luisteren naar het Nederlandse The Heavens Devils horen we hier duidelijk een Danko Jones invloed. Alhoewel... invloed? Het heeft er sterk veel van weg dat onze landgenoten Danko Jones proberen te immiteren.

Kings and Killers, de 6 track tellende debuut EP van dit Nederlandse kwartet klinkt namelijk op alle fronten wel heel erg als Danko Jones. Dezelfde manier van zingen, dezelfde manier van gebruiken van gitaar solo's en ook zeer zeker het gebruik van zowel stem en teksten.

Toch klinkt The Heavens Devils, ondanks het gebrek aan originaliteit lang zo verkeerd nog niet. Zeker niet als je beseft dat dit niet alleen een Nederlandse productie is, maar ook in acht nemend dat dit (slechts) een debuut betreft.

De EP begint lekker met 'House of Love', waarin de macho rock 'n roll sfeer al lekker word ingeluid, dat vervolgens wordt doorgezet met nummers als 'Little Red Dress' en 'Life Changes'. De muziek klopt, de stem is lekker rauw en de teksten zijn eveneens 'lekker smerig'.

Maar het ontbreekt The Heavens Devils echter aan een eigen geluid en dat is jammer, want de band heeft het wel in zich om uit te groeien tot een meer dan 'leuk Nederlands bandje', dat slechts vanwege de vergelijking in het voorprogramma kan spelen van bands als Motorhead en het eerder genoemde Danko Jones.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:The Heavens Devils Label:Eigen Beheer
British Sea Power – Do You Like Rock Music?

British Sea Power - Do you like rock music? Do You Like Rock Music? Dat is de titel van het nieuwe album van de indie...

The Mars Volta - The Bedlam in Goliath

The Mars Volta - The Bedlam in Goliath The Mars Volta is de band die in een grote hype rondom debuutalbum...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT