RECENSIE: Steve Lukather - EverChanging Times

Steve Lukather - Ever changing times
recensie cijfer 2008-03-10 Op het moment dat Steve Lukather bezig is met zijn laatste loodjes van de kris-kras-over-de-planeet-toer 'Falling in between' van Toto, komt hier in Europa zijn meest recente en inmiddels vierde soloalbum uit. Ever Changing Times heet het schijfje en het blijkt een ware traktatie voor de echte Lukather-liefhebber te zijn.

Van de gitaargrootmeester, groot geworden met het genoemde Toto kun je van alles verwachten, maar het is toch bovenal een echt herkenbaar 'Lukather-album' geworden qua feel en composties. Veel echte liedjes, melodieus en met kop en staart in een uitmuntende productie. Dat kan ook haast niet anders bij deze man die zo ongeveer in de studio woont en slaapt als hij niet op tournee is. Hoewel hij naar eigen zeggen de laatste jaren qua sessiewerk iets selectiever te werk gaat, groeit zijn “ik heb op deze cd meegespeeld”-lijstje nog steeds met een aantal cd's per jaar. Je zal er bijna lamme vingers van het scrollen door zijn discografie door krijgen!

Misschien is het daarom wel, dat hij op zijn cd Ever changing times de kans om zichzelf neer te zetten, met behulp van een hele reeks topmuzikanten, met beide handen aangrijpt. Trots als een pauw dat zijn zoon Trevor een tweetal nummers voor de cd meeschreef (‘Tell Me What You Want From Me’ en ‘New World’) en dat zijn dochter hier en daar op de cd als achtergrondzangeres te horen is. Daarnaast trok Lukather weer een blik super-muzikanten open om met hem mee te spelen op zijn plaat. Wat te denken van bijvoorbeeld Bill Champlin van Chicago en oud Totocollega Joseph Williams. Ook de verdere lijst met andere muzikanten op dit meesterwerkje is niet bepaald oninteressant. Abe Laboriel Jr. op drums, Lenny Castro op percussie, Steve Weingart (van Luke’s El Grupo tour-band) Randy Goodrum op synthesizer en bassgrootheid Leland Sklar (Phil Collins, James Taylor) op bass. Maar je hoort vooral een Steve Lukather in topvorm. Goed bij stem, meesterlijk op de gitaar en uitgekiend in zijn melodieën en composities. Hier en daar wat zweverig door de sfeerbepalende synthesizerklanken, dan weer messcherp op de gitaar om de luisteraar goed bij de les te houden.

Geen plaat voor de gemiddelde 'Arbeidsvitaminenluisteraar' maar wel een voor echte Lukather-fans, en zeer zeker ook voor de grote schare Toto-aanhangers, die met Ever Changing Times een prettige aanvulling op hun collectie zullen hebben!
Recensent:Bouke Janssen Artiest:Steve Lukather Label:Frontiers Records
Draconian – Turning Season Within

Draconian - Turning Season WithinIn 1994 werd de Zweedse gothic/doom metalband Draconian opgericht en...

Atrocity – Werk 80 II

Atrocity - Werk 80 II Vier jaar geleden begonnen de mannen van death- en gothicmetalband Atrocity...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT