RECENSIE: Draconian - Turning Season Within

Draconian – Turning Season Within
recensie cijfer 2008-02-24 In 1994 werd de Zweedse gothic/doom metalband Draconian opgericht en brachten tot heden vier albums naar buiten. Hun laatste kindje gaat onder de naam Turning Season Within en bevat negen nummers - wat overigens normaal is, in vergelijking met de vorige drie uitgaven.

Het zevental (zanger, zangeres, twee gitaristen, drummer, bassist en toetsenist) maakt een creatie van melodie, atmosfeer en emotie, liefde tot haat. Alsof de groep zelf nog niet groot genoeg is horen we ook een achtste artiest, het gaat hier om zanger Paul Kuhr III uit de death metalband Novembers Doom. Hij doet gezellig een nummer mee.

Op het vorige album hadden we nog covers (Ekseption en Pentagram), op dit album moeten we het echter zonder doen. Aangezien het album vooral lange nummers bevat (rond de acht minuten) is het geluid van Draconian vooral erg progressief en gaan de harde stukken gepaard met rustige(re) op/afbouwende stukken. Net als met de meeste bands uit het genre is het zanger (naam) die voor de zware grunts zorgt en is het zangeres (naam) die hem bijstaat met haar hoge zang. Iets verrassender zijn de spoken-word stukken die in enkele nummers zitten.

De vele melodieuze stukken in de nummers geven de band een eigen gezicht, maar hadden eigenlijk niet gehoeven. De band had stukken leuker geweest wanneer er meteen geknald zou worden en met volle energie gespeeld werd. Nu is het hopen dat er binnenkort enkele radio-edits naar buitenkomen. Dan ben ik fan!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Draconian Label:Napalm Records
Merz - Moi et mon camion

Merz - Moi et Mon Camion Moi et mon camion is het derde album van de Brit Conrad Lambert, aka Merz...

Steve Lukather - Ever changing times

Steve Lukather - EverChanging Times Op het moment dat Steve Lukather bezig is met zijn laatste loodjes van de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT