RECENSIE: Superbutt - Black Soup

Superbutt – Black Soup
recensie cijfer 2008-01-21 Afkomstig uit Boedapast kan Superbutt al spreken van een mooie cv. Black Soup is alweer het derde album van deze Hongaarse band. Na succesvolle releases van The Unbeatable Eleven in 2003 en 2 Minutes For Roughing in 2001 is het tijd voor de volgende stap. In eigen land is deze band al zeer populair en op Sziget trok de band een volle tent en de rest van Europa ligt nu in het vizier.

Aangevoerd door zanger Andras Voros speelt de band een muzikale mix van metal en rock met een compleet eigen geluid. De band ligt in de creatieve lijn van Primus en System Of A Down wegens de originele, energieke mengeling van rock, metal, funk en punk.

Het album Black Soup staat vol zwaar gitaarwerk en pakkende melodieën. Vergezeld met een dosis absurditeit en humor in de muziek zal deze band vooral live goed uit de verf komen. Op het album zelf valt niks aan te merken. Strak artwork en pakkende songs vormen de basis.

Helaas is het album door de pakkende melodieën iets te poppy geworden. Er zal dan ook veel mee gesprongen worden tijdens een optreden. De singalongs zijn goed verwerkt en vooral grappig. De intro van de cd is een Hongaars nieuwsbericht, misschien hadden ze beter een Engels nieuwsbericht kunnen kiezen aangezien deze cd voor genoeg internationale aandacht gaat zorgen.

Iets minder hard als zijn voorgangers maar de tent op Sziget zal volgend jaar wel wat groter moeten worden. Wie weet een internationale doorbraak met dit album. Kijk niet versteld als je deze zomer Superbutt op menig festival ziet staan. Ga dan vooral ook kijken want de energie en het enthousiasme straalt van de cd af.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Superbutt Label:EMI Music
Metric – Grow Up And Blow Away

Metric - Grow Up and Blow AwayMomenteel zit Canadese indierockband Metric in de studio om te werken aan...

Mooi Wark – Bok ‘m d’r Op

Mooi Wark - Bok 'm D'r Op! Mooi Wark heeft zijn naam in het feesttentencircuit al behoorlijk...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT