RECENSIE: Minus.Plus - Demo

MINUS.PLUS – Demo
recensie cijfer 2007-12-07 Acht maanden geleden werd het tijd voor een nieuwe band, met een nieuwe kijk: Minus.Plus werd opgericht. Na twee maanden actief te zijn sloten ze zichzelf wekelijks op in de studio, met vier nummers als resultaat. De nummers zijn momenteel te downloaden via hun MySpace. Alle vier van goeie kwaliteit en na de eerste luisterbeurt verbaast het me dat deze band toch echt uit Nederland komt. Gestationeerd in Noord- Holland probeert deze band het, volgens hun zogenoemde gat, in de Nederlandse muziekscène te dichten.

De vier nummers die te downloaden zijn begint met ‘Haven Of Refugee’, lekkere screamo muziek. Afwisseling van clean naar screamzang en de bekende gitaarriedel op de achtergrond blijft het hele nummer aanhouden. Niet veel speciaals, maar het laat zien dat Minus.Plus weet wat het publiek wilt. Het nummer wordt gevolgd door ‘I Think I’ve Lost All Of My Love’. Beginnend met een circlepit-achtige drumpartij waarna het overgaat naar de bekende screamo. Op het eind horen we voor de grap een paar ingemixten Slayer’s die geroepen worden. Is de band het publiek een keer voor!

Het derde nummer ('Rise With Me') begint verrassend genoeg met een lekker drum’n’base-stukje - de vergelijking met Enter Shikari is snel gelegd. Door de snellere drums in dit nummer komt het geheel wat zwaarder over als de vorige nummers, tevens voorzien van een standaard metalcore beatdown op het einde. Voor mij resulteert dit nummer in het hoogtepunt tussen deze vier. Het laatste nummer ('<3 Song') is een nummer dat over liefde gaat. Voor de mensen die het niet zien, geef het teken ‘<3’ eens een kwartslag en je ziet dat er een hartje ontstaat. Het laatste nummer blijkt een wat rustiger nummer geworden te zijn en horen we helaas dan tóch de wat zeikerige stemmen verschijnen - de inzet is té verkeerd. Gelukkig blijkt het voor de rest geen zoetsappig nummer te zijn en is het er eentje die zeker in het rijtje thuis past.

Wanneer de nummers afgespeeld zijn is het duidelijk dat Minus.Plus een veel belovende band is. Op de MySpace kunnen we zien dat de heren en dame ook hebben nagedacht over hun aankleding en performance. Toch zal de groep veel moeite moeten doen om niet vergeten te worden wanneer de hype rond het screamo/emo(core) is afgelopen.

De vier nummers bieden en geven precies wat je verwacht, nummers die met hun ‘<3’ worden gespeeld.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Minus.Plus Label:Eigen Beheer
The Last Crewsaders – The Prestige

Last Crewsaders - The PrestigeHet Nijmeegse Last Crewsaders is geen hiphopcrew, maar een hiphop...

So Called Celeste – Demo

So Called Celeste - Demo Het verhaal van So Called Celeste klinkt bekend. De leden waren hun oude...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT