Daft Punk

Frankrijk

Daft Punk hoort tot een progressieve Franse dance-stroming waartoe we ook Air, Cassius en Bob Sinclair toe mogen rekenen. Het Parijse duo Daft Punk verwierf bekendheid door hun mix van oorspronkelijke acid house en techno met pop, indie rock en hip-hop.

De DJ's Guy-Manuel De Homem-Christo en Thomas Bangalter maakten als Darling instrumentale covers van indie-nummers. Hun muziek werd vervolgens door een recensent van het Britse muziekblad Melody Maker omscheven als 'daft punk'. Onder deze nieuwe naam brachten ze in 1993 hun eerste single uit, 'The New Wave'. De single werd meteen goed ontvangen en gauw volgde 'Da Funk', dat een dance-hit werd.

Begin 1996 had Daft Punk zoveel aandacht getrokken dat de platenmaatschappijen in de rij stonden. Het contract dat volgde leidde een jaar later tot hun debuut-album 'Homework'. Thomas Bangalter bracht intussen onder de naam Stardust de dance-hit 'Music Sounds Better with You' uit, maar het duo bleef aan de weg timmeren en bracht de single 'Around The World' uit. In maart 2001 volgde het nieuwe album 'Discovery' met daarop de succesvolle clubhits 'One More Time', 'Digital Love' en 'Harder Better Faster Stronger'.

OUDE OPTREDENS VAN Daft Punk

  • 13 - 16   aug
  • 05 - 06   jul
  • 04 jul `07
  • 04 - 08   jul
  • 14 - 17   jun
  • 17 - 19   aug
  • 04 - 05   jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Daft Punk

Wij hebben geen informatie over komende shows van Daft Punk. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Daft Punk

FOTO'S VAN Daft Punk

Foto Daft Punk te Pukkelpop 2006
 
Bekijk alle 1 foto's van Daft Punk

Daft Punk NIEUWS

CD-RECENSIES

Daft Punk Alive 2007 cover

Daft Punk - Alive 2007

Het optreden van Daft Punk op Pukkelpop 2006 is een van de meestbesproken festival-optredens in de recente geschiedenis. Nog nooit deed een zo overweldigende productie een rock-festival aan. Het...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: