RECENSIE: Lacrosse - This New Year will be for you and me

Lacrosse – This New Year Will Be For You And Me
recensie cijfer 2007-12-17 Wie blij wordt van Architecture in Helsinki, Tilly & The Wall en I’m From Barcelona, zou ook eens naar Lacrosse moeten luisteren. Net als I’m From Barcelona, komt Lacrosse uit Zweden. Met zes bandleden – één dame, vijf heren - is het een wat kleinere club, dat wel.

Op de muziek van Lacrosse valt evengoed het label ‘lieflijk’ als ‘zoetsappig’ te plakken. De biografie van de band noemt Lacrosse het muzikale equivalent van eindeloze zomernachten ‘when the world is young and beautiful and everything seems possible’. De luchtigheid van zomeravonden, waarop spontaan feestjes ontstaan en al je vrienden geweldig zijn, heeft Lacrosse zeker te pakken. Met zowel een vrouwelijke als een mannelijke lead vocalist, zo nodig aangevuld met de voltallige band als achtergrondkoortje en refreintjes met veel herhaling, ligt het meezinggehalte redelijk hoog. Het nummer ‘No More Lovesongs’ getuigt van het feit dat nummers over verbroken liefdes ook prima met een lieflijk sausje kunnen worden overgoten. Vrolijke liedjes zingen is soms de beste wraak.

Overigens zou het geen kwaad kunnen als er wat meer gevarieerd werd met de vocalen. Zangeres Nina Wähä heeft een niet perfecte, wat hoge stem en ook de heren van deze band willen nog wel eens de hoogte in gaan met hun stemmen. Dat dit niet perfect of gelikt gaat, draagt absoluut bij aan de charme van de band, maar na een aantal nummers kan het hoge-stem-gehalte ook wel op de zenuwen werken en een behoefte aan een wat steviger tegenwicht oproepen. Dat is waar het ‘lieflijk’ naar ‘zoetsappig’ gaat.

Wat voor landgenoten I’m From Barcelona geldt, zou voor Lacrosse ook heel goed op kunnen gaan: live komt deze muziek waarschijnlijk pas goed tot zijn recht. Leuk om thuis een paar nummers op te zetten, maar niet om uren naar te luisteren, terwijl deze vrolijke samenzang wel de belofte doet van een energieke, blije live-performance. Een belofte die van mij best ingelost mag worden op een zomerfestival.
Recensent:Ike Breed Artiest:Lacrosse Label:Tapete Records
The Dillinger Escape Plan - Ire Works

The Dillinger Escape Plan - Ire Works The Dillinger Escape Plan (ook bekend als tDEP) is een mathcore band - een...

Arthur Verocai - Encore

Arthur Verocai - Encore Het is al weer heel wat jaar geleden dat het debuutalbum van de Braziliaan...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT