RECENSIE: Shivaree - Tainted Love: Mating Calls and Fight Songs

Shivaree - Tainted Love: Mating Calls and Fight Songs
recensie cijfer 2007-11-15 Zelden heb ik zo’n vreemde plaat gehoord. Niet vreemd in de zin van slecht, maar vreemd in de zin van zo afwisselend dat ik nog eens op de hoes van Tainted Love: Mating Calls and Fight Songs ging kijken of het niet een verzamel album van verschillende artiesten was. En dat bleek het natuurlijk wel te zijn…

Het zijn namelijk allemaal covers, maar dan wel uitgevoerd op de Shivaree manier. Luister bijvoorbeeld eens naar nummer 4 ‘Don’t stop ‘til you get enough’. Yep, das dus die van Michael Jackson, maar dat haal je er echt niet een-twee-drie uit. Hoe geweldig! De rode draad door deze elf tracks is ‘liefde’. Er staan nummers op van Chuck Berry, R. Kelly, Garry Glitter en nog een heel zooitje anderen en toch heeft Shivaree het voor elkaar gekregen om er een heel eigen album van te maken. Als je de cd opzet zonder op het hoesje te kijken, kan je niet anders dan denken dat het origineel materiaal is.

Sommige nummers roepen een soort kermis gevoel op door het gebruik van het niet echt alledaagse instrument de orgel, wat in dit geval een goede keuze is geweest. ‘Hello Hello I’m Back Again’ (officieel van Garry Glitter en Mike Leander) is een heerlijk in het gehoor liggend nummer met een refrein waar je vanzelf op gaat meedeinen. Van ‘Cold Blooded’ (ooit gezongen door Rick James) krijg je kippenvel en zin om te dansen en ‘Looks That Kill’ wil je nog drie keer horen.

Tainted Love: Mating Calls and Fight Songs (gezellige titel trouwens) is een fijne cd die eigenlijk ongemerkt te snel afgelopen is. Dus als je van afwisseling houdt en een aparte cd (met mooi, maar griezelig artwork op de hoes) in je collectie wilt, is deze van Shivaree zeker een aanrader.
Recensent:Yanne Fortes Artiest:Shivaree Label:V2 Records
Katie Melua - Pictures

Katie Melua - PicturesEen paar jaar geleden dacht ik dat half Nederland gek geworden was. Wat was...

Celebration – The Modern Tribe

Celebration - The Modern Tribe Wanneer het artwork het verhaal van het album zou vertellen, dan zou de moed...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT