RECENSIE: Plastic Tree - What is Plastic Tree?

Plastic Tree - what is Plastic Tree
recensie cijfer 2007-10-24 Plastic Tree is ooit begonnen als visual kei band (een muziekgenre gekenmerkt door excentriek uiterlijk met veel make-up), maar is tegenwoordig een ‘normale’ Japanse rockband. De groep is al zo’n veertien bezig en waagt eindelijk een stapje buiten thuisland en brengt als smaakmaker voor hun komende Europese tour acht nummer (singles) uit. In hun compilatiealbum What Is "Plastic Tree"? stellen ze zichzelf voor met behulp van één van de grootste J-rock labels in Europa - CLJ Records.

Hoewel de band zijn naam heeft van Radiohead’s ‘Fake Plastic Trees’ is de muziek heel anders dan de Engelse experimentele groep. Het Japanse viertal heeft veel geslingerd tussen commerciële popliedjes en donkere rock, wat in dit overzicht duidelijk terug te horen is. De teksten van zanger Arimura Ryuutarou zijn in elk nummer in zijn moerstaal gezongen, maar alsnog erg pakkend en catchy.

Het beste in de kleine veertig minuten is met kop en schouders het nummer ‘Ghost’ welke tevens één van de hardste is met zijn opzwepende gitaarstukken. Ook maakt Ryuutarou in dit nummer velen uithalen, terwijl hij in de andere nummers juist op één lijn zingt.

Redelijk uniek voor een Japanse band (Electric Eel Shock niet meegerekend...) is dat ze volgende maand Nederland aandoen, om dit te doen laten slagen ligt hun kennismakingalbum momenteel in de platenzaken. Het winkelexemplaar biedt naast geluid ook beeld, dit op een extra dvd met vier videoclips. Eigenlijk had het ijzer gesmeed moeten worden wanneer het heet was, want de J-rock is al een beetje over, maar gelukkig is Plastic Tree er eentje die deze fase kan overleven.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Plastic Tree Label:CLJ Records
James Blunt -All the lost souls

James Blunt - All The Lost Souls‘ Here we go again ’. Dat is wel een goede omschrijving voor het gevoel dat...

bioshock _ cover

XBOX 360 - Bioshock Een spel waar velen hoge verwachtingen van hadden en naar uitkeken. Nu is het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT