Plastic Tree

Uit: Tokyo - Japan

Plastic Tree is een band die al een flink aantal jaren actief is in de Japanse rock scene. In het algemeen worden ze beschreven als 'alternative rock', en ook al begonnen ze als een 'visual kei' band, tegenwoordig worden ze meer vergeleken met Brit-rock bands. Verscheidene invloeden van brit-rock bands zoals Radiohead zijn terug te horen, maar ook The Cure heeft een grote invloed op de band.

Ook al is de stijl van de band door de jaren veranderd (wat wil je na vijftien jaar!), ze houden hun eigen karaktertrekken, en hun muziek wordt vooral gekenmerkt door zanger Ryutaro's stem, die ondanks het 'kinderlijke' tintje je precies weet te raken. Zijn song teksten zijn echter niet zo kinderachtig, met bijna macabere creaties uit Ryutaro's grote fantasie wereld.

Plastic Tree werd opgericht in het begin van de jaren negentig, in Chiba, net iets buiten Tokyo. Na een onstuimig begin met een aantal line-up wisselingen en een hoop optredens in obscure zaaltjes, maakten ze hun debuut in 1995 en kregen een aantal jaar later een contract bij een major platenmaatschappij. Sindsdien heeft de band bijna 30 singles en 15 albums op hun naam staan. In 2006 durfde de band het aan om voor het eerst in Europa op te treden, en na een succesvolle tour komt de band binnenkort weer terug en zal op zaterdag 10 november ook Nederland met een bezoek vereren.

OUDE OPTREDENS VAN Plastic Tree

  • 10 nov `07

KOMENDE OPTREDENS VAN Plastic Tree

Wij hebben geen informatie over komende shows van Plastic Tree. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

Plastic Tree NIEUWS

CD-RECENSIES

Plastic Tree What is Plastic Tree? cover

Plastic Tree - What is Plastic Tree?

Plastic Tree is ooit begonnen als visual kei band (een muziekgenre gekenmerkt door excentriek uiterlijk met veel make-up), maar is tegenwoordig een ‘normale’ Japanse rockband. De groep is al...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: