RECENSIE: Boy Ler - Lord Palf

Boy Ler – Lord Palf
recensie cijfer 2007-11-11 "Does Humor Belong In Music?" Dat vroeg Frank Zappa zich in 1984 al af. De leden van de Utrechtse band Boy Ler vinden, gezien de bandnaam, waarschijnlijk van wel. Ook de titel van het nieuwste album is een grapje. Als je Lord Palf omdraait staat er immers flap drol.

De bandnaam en albumtitel mogen dan grappig bedoeld zijn, muzikaal gezien valt er op dit tweede album van Boy Ler weinig te lachen. De muziek op Lord Palf is namelijk nogal somber en op sommige momenten ook behoorlijk zwaar. De hoofdrollen zijn weggelegd voor de piano en de zware stem van Daniël Papen. Volgens het persbericht is de band onder andere beïnvloed door Radiohead, Nick Cave en Pink Floyd. Vooral de invloed van Nick Cave is duidelijk hoorbaar. Ook hoor je ook een duidelijke post-rock invloed, bijvoorbeeld in het mooie ‘Solaris’.

Naarmate de plaat vordert, wordt de muziek wat minder zwaar. In ‘First Beat Of The Day’ en ‘Debbie Does Dallas’ zijn zelfs wat jaren ’70 invloeden te horen. ‘One Of King’s Best’ heeft weer een mooie post-rock-achtige opbouw, maar is een stuk lichter dan ‘Solaris’.

Afsluiter ‘Requiem For Zabel’ is een eerbetoon aan het ter ziele gegane oude label van de band. Hierna volgt na een lange stilte nog een hidden track. Door deze lange stilte is Lord Palf effectief een stuk korter dan de ruim 42 minuten die de cd-speler aangeeft.

Lord Palf is een leuk album met een aantal goede songs zoals ‘Solaris’, ‘Miles’ en ‘One Of King’s Best’. Echt urgent wordt het echter nergens. De zeer zware stem van Daniël Papen zal bovendien niet voor iedereen even goed te uit te houden zijn.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Boy Ler Label:Dying Giraffe Recordings
Agua de Annique- Air

Agua de Annique - AirNa zes jaar The Gathering besloten zangeres Marike Groot en grunter Bart...

Louis Bordeaux – Lets love live

Louis Bordeaux - Lets Love Life Soms is de maatschappij die een plaat uitbrengt minstens net zo interessant...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT