RECENSIE: Eisley - Combinations

Eisley - Combinations
recensie cijfer 2007-10-12 Broers en zussen (of andere familieverwanten) die samen een band starten. Het is niets nieuws, je komt ze in heel veel bands tegen. Bands die enkel bestaan uit 1 familie zijn schaarser, maar ook niet ondenkbaar. Een paar grote voorbeelden hiervan zijn de Jacksons, de Kellys en de Corrs. In dit rijtje zullen de bandleden van Eisley zich ook wel willen scharen. Deze luisteren echter niet naar de achternaam Eisley, maar naar DuPree.

Alleen bassist Garron DuPree is geen broer/zus van de rest van het stel, hij is 'slechts' een neef. Hij verving in 2005 de vorige bassist en maakte daarmee Eisley tot een complete familieband.

De drie dames en twee heren van Eisley spelen pittige maar onwijs catchy indie popliedjes die in vergelijking met de eerder genoemde families het meest weghebben van de familie Corrs. Toch halen deze DuPree's invloeden uit een hele andere hoek. Na het horen van OK Computer besloten zij ook een eigen band te willen en zongen de dames mee op albums van Head automatica, Fair, New Found Glory en Bright Eyes.

Maar het wordt tijd voor een eigen succes voor Eisley. Want met Combinations leveren zij een album af dat gehoord mag worden. Eerste single/videoclip 'Invasion' heeft het zelfs in zich om aardig hitje te scoren in thuisland Amerika. Of Nederland er ook warm voor kan draaien blijft echter altijd maar de vraag.

Wel kunnen we met wederom een succesvolle muziekfamilie vast stellen, dat talent voor muziek wel zeker in de familie zit.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Eisley Label:Rough Trade Records
Mark Olson - The Salvation Blues

Mark Olson - The Salvation BluesJe zult als singer/songwriter eerst door een diepe poel van ellende heen...

Kensington – Kensington

Kensington - Kensington EP Kensington is een chique wijk in west Londen, even ten zuiden van het bekende...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT