RECENSIE: Allan Muller - Resting My Case

Allan Muller - Resting My Case
recensie cijfer 2007-09-09 Bij de liefhebbers van de Belgische muziekscène zal er waarschijnlijk een belletje gaan rinkelen bij de naam Allan Muller. Degene bij wie dit niet het geval is, geen nood. Wellicht zegt de naam Satellite City jullie wel iets. Zo niet dan is daar Metal Molly nog, de eerste band van Allan Muller. Ruim tien jaar na het eerste succes met deze band probeert hij het nu alleen. Afgelopen maart verscheen zijn solodebuut Resting My Case in België en nu ligt hij ook hier in de winkels. Tijd om te luisteren of deze singer/songwriter het schrijven van mooie liedjes nog niet is verleerd.

Maar alleen is ook maar alleen moet Muller gedacht hebben. Met de reputatie die hij heeft is het niet moeilijk om gastmuzikanten te vinden. Een paar telefoontjes heeft dan ook een mooie lijst met namen opgeleverd: Mario Goossens (Hooverphonic, Arno en Novastar), Gino Geudens (Bettie Serveert), Jelle Vandenbergh (Tom Helsen), Reinhard Vanbergen (Das Pop). En dit is nog niet de gehele lijst van muzikale vrienden die op Resting My Case te horen zijn. Een soort ‘with a little help from my friends’ dus. En geen onverdienstelijke hulp.

Het goede aan Resting My Case is dat het album varieert. Naast de mooie liedjes die erop staan weet Muller de luisteraar geboeid te houden. Geen grote afwisseling qua genres maar wel in de opbouw van de nummers, instrumentgebruik en sfeer. Van de vrolijke melodieën in het openingsnummer ‘Can’t Stop Now’ tot het neerslachtige ‘Telephone’. Maar er is wel een bindend geheel, namelijk de invloeden uit de Britse muziek. Zowel uit de jaren negentig als uit de jaren zestig. Luister maar eens naar het Blur-achtige slot van ‘Triggertoe’ met de mooie zin: ”Let’s sacrefice their soul’s, to the Gods of Rock and Roll”. Ook het nummer ‘Last Exam’ klinkt erg Brits en is erg mooi.

De eerste bands en artiesten zullen binnenkort weer benaderd worden voor het komende festivalseizoen. Hopelijk durven de programmeurs het aan om deze relatief onbekende artiest een plaatsje te geven in de programmering. Desnoods ergens vroeg in de middag op een achteraf podium. Want Resting My Case is een prima album waar veel muziekliefhebbers met veel plezier naar zullen luisteren. Na een langdurige knipperlicht bestaan Metal Molly en het (bescheiden) succes van Satellite City lijkt Muller een nieuwe succesvolle weg ingeslagen. Op Resting My Case staan tien mooie en afwisselende nummers. Wederom een nieuwe en spannend album van onze zuiderburen.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Allan Muller Label:Sony Music
Rairbirds - 1

Rairbirds - One Rairbirds zijn na een lange periode rondgevlogen te hebben in het...

Seventeen Evergreen – Life Embarrasses Me On Planet Earth

Seventeen Evergreen - Life Embarrasses Me on Planet Earth Een duo uit San Francisco dat nogal afwijkende muziek maakt die niet zo...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT