RECENSIE: Ashe - Rae

Ashe
recensie cijfer 2023-02-28 De 28-jarige Ashlyn Willson, met als artiestennaam Ashe, geboren in San José, Californië in de USA, brengt al haar derde plaat uit getiteld Rae. Deze plaat blinkt uit in pakkende nummers die beklijven.‘Rae’s Theme’ klinkt fris en poppy, als een Sheryl Crow light in haar debuutjaren. De muziek ligt lekker in het gehoor en Ashe heeft een prettige iets hese, warme stem die aangenaam om aandacht vraagt. De nummers volgen in een rap tempo en voor je het weet ben je al aanbeland bij afsluiter ‘Fun While It Lasted’. Het album staat bol van zomerse, vlotte nummers die voorbij vliegen.

Ongemerkt ga je luisteren naar welk nummer een goede single zou zijn. ‘Angry Woman’ is zo’n nummer dat lekker zwoel en uptempo begint, met mooie backing harmonieën en van stevige bite naar weer zwoel terug stuitert. Door het lekkere basloopje, is dit een perfecte kandidaat voor een single.

De hoes staat gelijk aan de inhoud. Een aantrekkelijke schoonheid in een verleidelijke pose. Zo klinkt de muziek ook. Aantrekkelijk voor een groot publiek, door de fijne stem en afwisselende melodieën die een warme sfeer neerzetten en om je aandacht vragen. Zeker als Ashe zingt “I can give you al the love you need” in ‘Love You Need’.
Ook actrice Diana Keaton (The Godfather) is fan en wilde graag samen met Ashe werken wat resulteerde in het nummer ‘Love Is Letting Go’.

‘Count On Me’ is de tweede kandidaat als single. Ashe zingt: “Whenever you need me. I’ll be there count on me” en we geloven haar op haar warme woorden.
De pianoballad ‘Fun While It Lasted’ is de derde kandidaat voor een single en dus de passende afsluiter, die het gevoel van de plaat precies neerzet. De pianoballad pakt na een intiem begin groots uit.

Ashe is met Rae de muzikale verleidster die de aandacht van ondergetekende heeft gewonnen met haar lichtgewicht popdeuntjes die verdraaid verslavend werken.
Recensent:René Obdeijn Artiest:Ashe Label:Mom+Pop
Suki

Suki Waterhouse - Milk Teeth Suki Waterhouse is geboren in London. Suki is model, fotografe en actrice,...

Indigo

Indigo Sparke - Hysteria Indigo Sparke is een singer-songwriter uit Sydney, Australië. In 2021 kwam...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT