RECENSIE: Various - Too Legit For The Pit

Too Legit For The Pit - coverart
2003-03-20 Verzamelalbums waarop bands uit een bepaald genre elk een nummertje coveren uit een totaal ander genre zijn niets nieuws meer. De lol is er zelfs al een beetje van af. Na Metalliska (waarop skabands oude rock en metalklassiekers coverden) zal er eigenlijk niet snel meer iets beters verschijnen. En op een punkmanier opnieuw inspelen is na Me First & The Gimme Gimme's ook al een platgetreden pad. Toch is er nu weer een leuke schijf met zowel de nodige streetcredibility als een nog net acceptabele gimmickwaarde uitgekomen.

Op Too Legit For The Pit laten twaalf Amerikaanse hardcore bands horen dat zij wel raad weten met de klassiekers van dat andere genre dat ook geboren werd op de straten van New York. Zo brengt de band Hoods een snelle metalcore versie van LL Cool J's 'Mama Said Knock You Out' en speelt Throwdown een toffe versie van Baby Got Back (Sir Mix A-Lot). The Movielife geeft ondertussen een Public Enemy nummer een Beastie Boys achtig sausje en E-Town Concrete mishandelt een nummer van Nas (The World Is Yours). De meeste nummers zijn best geinig. Maar sommige momenten zijn best pijnlijk, want serieus rappende hardcore frontmannen klinken natuurlijk al snel als Fred Durst. Clocked in staat er verder op met 'New York Hustler' (van Ice-T) en Skarhead eert Schooly D, maar toch zijn de covers waarvan de originelen het vetst zijn ook ook nu het leukst. Vandaar dat de laatste drie nummers de beste indruk achterlaten. Dit zijn 'White Lines' (van Grandmaster Flash, door Badluck 13), 'Bust A Move' (van Young MC door Diehard Youth) en 'Fresh' (van Fresh 3 MC's, gespeeld door No Redeeming Social Value).
Recensent:Jeroen Verdel Artiest:Various Label:SPV
Good Charlotte - Lifestyles coverart

Good Charlotte - The Young And The HopelessSinds het grote succes van Smash van The Offspring medio jaren '90 associeert...

Embodiment - Razor Cut Reality

The Embodiment - Razor Cut Reality The Embodiment uit Harderwijk doet het rustig aan. Reeds in 1994 begon men...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT