RECENSIE: Tricklebolt - Live At The Drive In

Tricklebolt
recensie cijfer 2021-10-10 De mannen van Tricklebolt zijn een echte live band. Op het podium komt hun muziek echt tot leven.
Goed dat ze nu een uniek optreden uit de Coronatijd (van augustus 2020 ) op plaat hebben gezet.
De titel Live At The Drive In geeft het al aan. Een concert waarbij afstand houden de norm is en een ieder met zijn auto of motor het weiland op komt en voor het podium tot stilstand komt.
De mannen van Tricklebolt zijn de broers Bastian en Daan Pen (respectievelijk zang/gitaar en bas), Roy Scholten (Hammond), Lars Spijkervet (drums) en Tim Kampman op gitaar.

‘Entering The Valley’ is het eerste nummer en daarbij valt op dat de band klinkt als Fatal Flowers. Dit komt met name door de stem van Bastian die heel veel weg heeft van die van Richard Janssen.
Dat is een groot compliment want Richard Janssen heeft een hele mooie krachtige en soulvolle stem. Fatal Flowers liefhebbers kunnen deze plaat blind aanschaffen en hoeven niet verder te lezen. De plaat staat vol verzorgde rock/pop met gitaar en Hammond orgel bites. Straight Into The Blue en Tricklebolt zijn de vorige platen en deze live plaat wordt met nummers van die platen gevuld. Hierbij ontbreken nieuwe nummers of covers.

Deze jongens weten van rocken en de registratie klinkt als een klok. Het nummer ‘N347 pt. II’ geeft de live kwaliteiten goed weer. Rauwe gitaar erupties en een heerlijke ritmesectie die alles mooi verbindt.
De landelijke roots uit het Vecht dal wordt niet vergeten. De geur van ‘Freshly Mown Grass’ komt veel voor in deze contreien en we missen dan ook de tractoren op de cover! Op de heerlijke glimmende platenhoes om in handen te hebben, vinden we geen applaudisserend handen klappend publiek, maar wel die loeiende motoren en toeterende auto’s.

De b kant is de mooiste kant, daar hier de langste nummers op staan. ‘Air Ballooon’ en ‘River’ zijn lekkere rauwe lang uitgesponnen topnummers. En met ‘I’ve Seen Skies Pt. 1 & 2’ met licht psychedelische accenten vinden we het hoogtepunt van de plaat. Slotnummer ‘High Trees’ is stevig met veel bas en Hammond orgel accenten. “High trees have a lotta weight”, zingt Bastian. Tekstueel kijkt men naar eenvoud die blijft hangen voor de luisteraar. Hierdoor worden de nummers niet vol gezongen en krijgt ieder bandlid de kans om zijn instrument te laten vlammen. Tricklebolt staat nog aan de start van een carrière die zo maar in de versnelling kan komen, want ze hebben voldoende snoepjes die op de radio gedraaid kunnen worden.

Live At The Drive In een historische weergave van een dag in het leven van Tricklebolt in Coronatijd. Geen mondkapje voor maar heerlijk luid de versterkers op 10 laten knallen en voluit gaan; dat doet deze machtig mooie plaat. Vuig rockend werd het Coronavirus die dag ver het land uitgedreven.
Recensent:René Obdeijn Artiest:Tricklebolt Label:Excelsior Recordings
Cover Horse - Orca

Horse - OrcaSoms moet je even een stapje terug doen om weer een aantal stappen vooruit te...

Cover Albertine - Drops

Albertine - Drops Een beroemde Nederlandse voetballer en zelfbenoemde wijsgeer bestookte ons...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT