RECENSIE: Shannon Wright - Let in the Light

Shannon Wright - Let in the light
recensie cijfer 2007-08-04 Let in the light is alweer het zevende album van Shannon Wright, een vrouwelijke singer-songwriter uit Florida. Op dit album bedient ze zich van verschillende emoties, waarbij ze tussen gitaar en piano wisselt. Dan weer klinkt ze heel zelfverzekerd (‘Defy this love’) of dromerig romantisch (‘When the light shone down’), dan weer klinkt ze mystiek (‘You baffle me’) of juist heel stoer (‘St. Pete’). ‘St. Pete’ (en ‘Don’t you doubt me’ trouwens ook) klinken zelfs zó stoer, dat deze zomaar van The Breeders zouden kunnen zijn. Kim Deal zou zich zeker niet schamen voor deze songs, met hun lome ritmes en recht-toe-recht-aan gitaarriffs.

Het is hierdoor wel af en toe lastig schakelen bij dit album. Als luisteraar is het namelijk lastig om een beeld te krijgen van deze zangeres. Is ze nou een rockchick die af en toe de piano ter hand neemt, of is het juist andersom? Bij een song als ‘Steadfast and true’ zou je dit laatste namelijk haast denken. Ik ben er na enkele luisterbeurten in ieder geval nog steeds niet helemaal uit.

De zangeres tourde eerder met o.a. Nick Cave, Low en Sleater-Kinney. Op het podium schijnt ze nog wel eens helemaal op te gaan in haar eigen songs, waarbij ze echt de longen uit haar lijf schreeuwt. Dit tamelijk schizofrene plaatje lijkt dus een aardige weerspiegeling te zijn van de persoonlijkheid van deze dame.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Shannon Wright Label:Vicious Circle
The Black Seeds - Dojo

The Black Seeds - Into the DojoIn eigen land behoren ze al tot de populairste bands en vertoeven The Black...

The Smashing Pumpkins - Zeitgeist

The Smashing Pumpkins - Zeitgeist Toen in 1999 bassiste D'arcy Wretzky gedwongen The Smashing Pumpkins moest...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT