RECENSIE: Hopewell - Another Music

Cover Hopewell - Another Music
recensie cijfer 2012-10-23 Toen de New Yorkers van Hopewell de kans kregen om een plaat met de enige echte Mark Gardener van Ride op te nemen, grepen ze niet alleen die ene kans. Ze bouwden er zelfs een complete EP rondom. Hoe dan ook, met vijf stukjes up en down, vliegend door de achtbaan in Another Music laat Hopewell een geheel andere kant van zichzelf zien.

De openingstrack is ‘Needle In The Camel’s Eye’, wat overigens gecoverd is van Brian Eno. En dat is zowaar een letterlijke kopie te noemen. Je zou het kunnen interpreteren als een tribute aan de diezelfde muzikant en producer. Toch weet de uit duizenden herkenbare stem van Gardener hier zeker te imponeren. Het nummer is gelijk aan het origineel, maar de vocalen zijn des te beter. De nummers die daar op volgen zijn ‘The King & The Canary’ en ‘This Is This’. Dit zijn typische indierock nummers. Het voelt aan als een ruimte-opera, waarin de grauwheid regeert. Samen met de wah-wah gitaarkrassen evolueert dit nummer tot een science fiction jungle met allerlei kleine robotroofdieren als effecten.

Wie zich liever in de Oosterse sferen begeeft, kan het beste even luisteren naar ‘Over The Mountain’. Gecombineerd met een indie-experiment weet dit nummer niet tot nauwelijks te overtuigen. Geen gelukkige combinatie van de heren uit de Verenigde Staten. De EP komt eindigt met ‘The Six Knowables’. Het is een grillig nummer waarvan de saxofoon van Chemical Brother Mark Marinoff deel uit maakt. Daaraan wat digitale vogeltjilpjes en kortegolfradio-effecten toegevoegd, en de track is klaar voor aurale ontploffing.

Deze vijf totaal verschillende themanummers maken Another Music van Hopewell tot een EP waar geen touw aan vast te knopen valt. Waarom ze de populaire dromerige popmelodieën de prullenbak in hebben gegooid, is de vraag. Het is te begrijpen dat Hopewell zich een andere experimentele stijl á la Flaming Lips ten doel stelt. Echter, deze plaat toont wel degelijk een verschil tussen goede en slechte experimenten.
Recensent:Joey van der Leemputten Artiest:Hopewell Label:Bertus
Cover Nightstalker - Dead Rock Commandos

Nightstalker - Dead Rock CommandosGriekenland zit zwaar in de shit, dat mag duidelijk zijn. Maar ondanks of...

Cover Karma To Burn - Slight Reprise

Karma To Burn - Slight Reprise Karma To Burn werd midden jaren ’90 opgericht en is afkomstig uit West...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT