RECENSIE: Mevrouw Tamara - In Je Hoofd

Tamara
recensie cijfer 2019-12-22 Naast de bekende namen zoals Douwe Bob, Nielson, Maaike Ouboter en Lucas Hamming brak ook Mevrouw Tamara door, door mee te doen aan De Beste Singer-Songwriter. Ze maakt muziek in het genre van onder anderen Eefje de Visser, maar heeft echt haar eigen stijl weten te ontwikkelen. Dit resulteert in een mooie en erg goede plaat die de naam In Je Hoofd draagt.

De plaat gaat over het mentaal in de knoop zitten met jezelf en hier een oplossing voor proberen te vinden. Zo gaat ‘Error In Je Hoofd’ over autisme ("Op ‘t moment dat jij de wereld even niet meer snapt, moet alles even stilstaan"), ‘Jij Fantaseert Liever’ over depressie en ‘Tot Aan’ over tegen grenzen aanlopen in een relatie. Allemaal problemen die zich in je hoofd afspelen, vandaar dat de titel van de plaat ook In Je Hoofd is. Een erg intieme en kwetsbare plaat met een goede inhoud.

De manier van het ontstaan van de plaat heeft ervoor gezorgd dat de nummers gedetailleerd zijn en authentiek aanvoelen. Er is namelijk van te voren niet bepaald wat het eindresultaat moest worden en hierdoor is er zonder druk gewerkt. Het resultaat is een prachtige plaat
waar je geen genoeg van kunt krijgen. Naast dat het album goed in elkaar zit zijn de teksten ook ontzettend treffend en gedurfd. De onderwerpen zijn vaak lastig om over te praten, maar door het juist wel te doen heeft Mevrouw Tamara een bijzondere en uniek plaat gemaakt.

Het album is rustig en de muziek is allemaal in dezelfde kalme stijl. Deze plaat gaat echt om de teksten en gelukkig is Mevrouw Tamara daar ontzettend sterk in. In Je Hoofd is een prachtig plaatje waar je, nog zo voor het einde van het jaar, geen genoeg van kunt krijgen.
Recensent:Linda Kremer Artiest:Mevrouw Tamara Label:Eigen Beheer
Cover Bruce Soord - All This Will Be Yours

Bruce Soord - All This Will Be Yours Bruce Soord kennen we natuurlijk het best als de gedreven leider van The...

Cover Stef Kamil Carlens - Making Sense Of

Stef Kamil Carlens - Making Sense Of Als lid van de Zita Swoon Group bouwde de Belg Stef Kamil Carlens een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT