RECENSIE: Laurence Pike - Holy Spring

Pike
recensie cijfer 2019-12-09 Laurence Pike is een Australische drummer en elektronisch muzikant. Hij heeft gestudeerd aan het Sydney Conservatorium of Music en is gespecialiseerd improvisatie. Het zal je daarom niet verrassen dat zijn nieuwe plaat genaamd Holy Spring uitsluitend instrumentaal is en de drums de basis vormen. Pike werkt hier naast ook samen met PVT, Triosk en Szun Waves en heeft samengewerkt met onder andere Liars en Bill Calahan. Holy Spring is een mooie en interessante plaat geworden.

De vrije en mysterieuze klanken vullen de nummers op de plaat van Laurence Pike. Met nummers met titels als ‘Taught By Spirits’, ‘Holy Spring’ en ‘Daughter Of Mars’ zou je het album zelfs wel spiritueel kunnen noemen. De muziek is rustgevend en klinkt als meditatie in de oren. De nummers lijken veel op elkaar maar vormen daardoor ook één mooi geheel. Een album dat je nieuwsgierig maakt en in verwarring achterlaat.

Pike’s doel was “to connect with something universal” en dat is gelukt. Doordat de plaat geen tekst heeft zou je niet weten wat Pike’s achtergrond is, hij laat de muziek zijn werk doen. Hoewel de nummers op elkaar lijken, verschillen ze in ritmes en in sfeer. Hierdoor is het album een geheel maar blijft het verrassen. Zo is ‘Dance Of The Earth’ een stuk sneller dan bijvoorbeeld ‘Holy Spring’. Het is een plaat waar je echt even in moet duiken om hem te waarderen. Wanneer dit lukt zie je dat het een bijzonder, interessant en apart album is.

Laurence Pike heeft met Holy Spring een interessant werk afgeleverd. Een goede plaat die zelfs zonder tekst te gebruiken een verhaal vertelt. De passie spat van de muziek af en daar zal menig muziekliefhebber heel blij van worden.
Recensent:Linda Kremer Artiest:Laurence Pike Label:Leaf Label
Cover Oliver Oat - Juniper Resin

Oliver Oat - Juniper ResinOnder de naam Oliver Oat heeft Rotterdammer Joost de Jong maar liefst acht...

Cover Kyle Craft - Showboat Honey

Kyle Craft - Showboat Honey ”There is not a single thing in my life that has affected me more than the...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT