RECENSIE: Kelly Finnigan - The Tales People Tell

Finnigan
recensie cijfer 2019-10-16 Een combinatie van een soulzanger en een singer-songwriter, dat is Kelly Finnigan. Kelly Finnigan heeft met The Tales People Tell een plaat gemaakt die zo uit de jaren vijftig of zestig zou kunnen komen maar toch ook weer spiksplinternieuw klinkt. Een lekkere plaat om eens even goed voor te gaan zitten en van te gaan genieten.

De vader van Kelly Finnigan, Mike Finnigan, heeft een carrière als toetsenist en heeft samengespeeld met onder andere Jimi Hendrix, Etta James, Dave Mason en Crosby, Stills & Nash. Ook voor The Tales People Tell is hij zo hier en daar achter de toetsen gaan zitten. De plaat is door Kelly zelf geproduceerd en ook alle tien songs zijn door hem gecomponeerd. Het is een mix geworden tussen soul met grote uithalen en kleine intieme singer-songwriter invloeden. Een mooie combinatie die hem op het lijf geschreven lijkt te zijn.

Het album knalt direct binnen met ‘I Don’t Wanna Wait’. Een heel krachtig begin die je direct pakt en waardoor je weet dat je met een uitstekende muzikant te maken hebt. ‘I Called You Back’ baby lijkt zo uit de jaren vijftig te komen, Kelly Finnigan lijkt van alle markten thuis te zijn. Zo laat hij op ‘Catch Me I’m Falling’ zien dat hij naast een krachtige en zware stem ook een kwetsbare en hoge stem heeft waardoor je je soms afvraagt of het wel dezelfde zanger is. In de soulnummers van de plaat is hij het allersterkst, hier is hij echt onderscheidend in. Maar juist de combinatie en afwisseling zorgen er voor dat het een mooi geheel is geworden.

The Tales People Tell is een prachtige plaat die je even naar een andere tijd en naar een andere plek brengt. Een mooie combinatie van stijlen en invloeden zorgen ervoor dat het een veelzijdige plaat is en die blijft boeien.
Recensent:Linda Kremer Artiest:Kelly Finnigan Label:Colemine Records
Cover Deadbeat & Camara - Trinity Thirty

Deadbeat & Camara - Trinity ThirtyEen curieus experiment: een coverversie van een klassiek album uit 1988 dat...

Cover Maverick Sabre - When I Wake Up

Maverick Sabre - When I Wake Up Hij wordt ook wel de mannelijke Amy Winehouse genoemd: Maverick Sabre . De...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT