RECENSIE: Tim Knol & Blue Grass Boogiemen - Happy Hour

Tim Knol
recensie cijfer 2019-06-14 We kennen Tim Knol natuurlijk allemaal als singer-songwriter van hits als ‘Sam’ en ‘Motion Of Life’. Knol is al eens de punk- en garagerockkant opgegaan met zijn project The Miseries en nu is bluegrass aan de beurt. Samen met Blue Grass Boogiemen, die Knol als tiener heeft leren kennen op een festival in Hoorn, heeft Tim Knol een bluegrass plaat gemaakt die terug gaat naar de oorspronkelijke bluegrass van de eerste helft van de twintigste eeuw.

Tim Knol had al lang de wens om een bluegrassalbum te maken. Deze wens is in vervulling gegaan samen met Blue Grass Boogiemen, één van de bekendste bluegrassbands van Nederland. Happy Hour is geschreven door Tim Knol en Arnold Lasseur, die mandoline speelt in Blue Grass Boogiemen, en de plaat is opgenomen in de studio van Knol in een historisch pand in Hoorn.

Happy Hour is een fantastische plaat met kwalitatief erg sterke nummers en Tim Knol laat hiermee zien dat hij veel verschillende stijlen beheerst. De stem van Tim Knol past perfect bij dit genre. Er zijn geen beste of minder goede nummers op de plaat te ontdekken. Het hele album is een feestje op zich. Er zit zoveel energie en liefde in de nummers en dat hoor je duidelijk terug. De nummers gaan direct in je hoofd zitten en stilzitten is onmogelijk.

Het nummer ‘Happy Hour’ is wat rustiger en lijkt meer op Tim Knol zijn eigen nummers. Het liedje is misschien iets toegankelijker dan de rest van het album. Het is een mooie overgang van Knol’s oudere eigen muziek naar de nieuwe bluegrassplaat.

Happy Hour is geweldige plaat en hierop heeft Tim Knol weer een nieuwe kant van zichzelf laten zien waar zijn fans vast en zeker heel blij mee zullen zijn. Heerlijke muziek die het beluisteren zeker waard is en waar we hopelijk nog veel meer van zullen horen.
Recensent:Linda Kremer Artiest:Tim Knol & Blue Grass Boogiemen Label:Excelsior Recordings
Cover Bart Hoevenaars - Bart Hoevenaars Speelt Leo Vroman

Bart Hoevenaars - Vuist Boven De GrondDe documentaire Soms Is Liefde Eeuwig waarin Leo Vroman en zijn Tineke stil...

Cover Queensryche - The Verdict

Queensrÿche - The Verdict In de laatste decennia van de vorige eeuw was Queensrÿche een toonaangevende...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT