RECENSIE: Junkie and the Halo - Seasons

Seasons
recensie cijfer 2019-06-14 Junkie And The Halo is een vijfkoppige band uit Zuid-Holland. De muziek is te beschrijven als een combinatie van Paramore en 30 Seconds To Mars met een vleugje Krezip. Moderne alternatieve rock met pop en punk invloeden en een stevige bass en drums. Seasons is hun tweede EP en opvolger van City With No Lights.

Seasons gaat, zoals je misschien al wel zou verwachten, over de seizoenen van het jaar. De titels van de liedjes zijn hier ook heel duidelijk over; ‘Warmer in Winter’, ‘Summer Storms’, ‘Fall’ en ‘Spring’. De plaat gaat over de liefde en de eeuwige cirkel van de relaties van de hoofdpersonen, net zoals dat in de seizoenen gaat.

‘Summer Storms’ gaat over het terugdenken aan een zomerliefde. In ‘Warmer In Winter’ zijn ze uit elkaar. Het nummer ‘Fall’ gaat over de leegte en weer terug bij het begin zijn en afsluiter ‘Spring’ gaat over een nieuw begin. ‘Spring’ is geschreven nadat de oude zangeres van de band heeft verlaten omdat ze er te weinig tijd voor had. Dit zorgde voor veel onzekerheid en dit resulteerde zich in dit nummer.

Het verwoorden van de liefde aan de hand van seizoenen is een leuk idee. Jammer dat de seizoenen niet in de juiste volgorde staan en hierdoor het verhaal rommelig wordt en het idee verwaterd. De muziek is prima maar niet bijzonder. Ze missen iets bijzonders wat ze uniek maakt en waar ze zich mee kunnen onderscheiden van alle andere soortgelijke bands. De nummers lijken op elkaar en vooral de rustige stukken van de liedjes zijn mooi en hierop komt ook de stem van zangeres Zaza Volkers mooi naar voren. Helaas kent de EP vooral hardere stukken en dit past minder goed bij elkaar.

Junkie And The Halo heeft met Seasons laten horen in welke richting ze willen groeien maar op deze EP resulteert dit nog niet in een perfecte combinatie.
Recensent:Linda Kremer Artiest:Junkie and the Halo Label:Eigen Beheer
BCB

Black Cat Biscuit - That`s How The Cookie CrumblesDe mannen van Black Cat Biscuit zijn een rijzende ster binnen de Belgische...

RRB

Ripoff Raskolnikov Band - Small World Waarom de Ripoff Raskolnikov Band hier nog niet eerder op de radar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT