RECENSIE: Adam Naas - The Love Album

Naas
recensie cijfer 2019-03-26 Adam Naas woont in Parijs en is in Frankrijk al een grote belofte. De singer-songwriter maakt romantische pop, soul en electropop in een vintage jasje. De 26-jarige Parijzenaar stond dit jaar op nog Eurosonic en is hier met zijn debuutplaat The Love Album.

Naas combineert soul en pop waardoor je zeker de vergelijking met de stijl van Prince of James Blake kunt maken. Wat erg sterk is is dat Naas zijn eigen stempel hier op drukt en daardoor met een uniek album komt. Hij laat zich duidelijke inspireren, maar kopieert niet. Met de naam van de plaat, The Love Album, zal het geen verrassing zijn dat het album vooral over de liefde gaat. Het woord love zit in wel vijf van de elf songtitels maar saai of cliché is dit zeker niet.

‘No Love Without Risk’ is een hele fijne start voor het album. Het nummer is romantisch en donker en pakt je direct in, wat bij de rest van de nummers soms een paar keer luisteren kost, en is hierdoor een van de beste nummers op de plaat. Een heel chill, fijn en relaxed nummer waarin de kwetsbaarheid van de liefde naar voren komt.

De liedjes op de plaat vloeien goed in elkaar over en blijven in dezelfde stijl doorgaan. Echte verrassingen kent de plaat daarom niet. Wel hebben sommige nummers meer soul- en andere liedjes juist meer popinvloeden. ‘Cherry Lipstick’ is zo’n goed popnummer met een vrolijke melodie en ‘Strange Love’ klinkt hip door de invloeden van electropop. Hierdoor is de plaat een goede combinatie van rustige en relaxte nummers en dansbare popmuziek.

The Love Album is een fijn album om op te zetten aan het einde van de dag, om zo je dag rustig af te sluiten. Het is vooral prettige achtergrondmuziek en mist nog power om je interesse de gehele plaat vast te kunnen houden.
Recensent:Linda Kremer Artiest:Adam Naas Label:Universal
Cover Swervedriver - Future Ruins

Swervedriver - Future Ruins Swervedriver was in de jaren '90 een redelijke populaire indierockband die...

Cover David Gray - Gold In A Brass Age

David Gray - Gold In A Brass Age Hoewel David Gray een Engelsman is, is hij in Ierland het meest populair....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT