RECENSIE: Doe Paoro - Soft Power

Doe
recensie cijfer 2019-05-27 Doe Paoro debuteerde ooit met een op Tibetaanse muziek geïnspireerde plaat, maar dit keer laat ze een andere kant van zichzelf zien. Op Soft Power laat ze een vrolijke mengeling van vintage popnummers en jaren zestig en zeventig soul zien en het is een heerlijke plaat geworden.

Doe Paoro is het alter ego van Sonia Kreitzer. De singer-songwriter is geboren in New York maar woont alweer een tijdje in Los Angeles. Dit is zeker terug te horen op deze plaat, je voelt de zonnestralen door je speaker schijnen. Soft Power is opgenomen in Londen en bij het schrijven van de plaat heeft Doe Paoro hulp gehad van singer-songwriters van over de hele wereld. Het album is geproduceerd door Jimmy Hogarth die eerder al heeft samengewerkt met niemand minder dan Amy Winehouse.

Soft Power heeft veel invloeden uit de jaren zestig en zeventig. Doordat het ene nummer meer naar soul neigt, het andere naar pop en weer een andere track een rustig singer-songwriter liedje is, is de plaat heel interessant. De nummers passen bij elkaar doordat de prachtige soulstem van Doe Paoro elk nummer in kleurt maar zijn heel onderscheidend van elkaar.

Opener van de plaat ‘Over’ is het meest poppy nummer van het album. Een heerlijk liedje waarmee het album meteen goed begint. Met ‘Fading into Black’ laat ze zien dat ze niet alleen maar lieve, rustige en vrolijke nummers maakt. Een liedje dat af en toe zelfs richting rock gaat en ook dit kan ze perfect. In ‘The Projector’ zit veel soul en met ‘The Vine’ levert ze een mooi singer- songwriter nummer af waarop ze klinkt als een singer songwriter uit de seventies. Met deze plaat laat ze zien dat ze al deze genres uitmuntend beheerst.

Doe Paoro heeft een geweldig album afgeleverd die geen seconde verveelt. Soft Power is een heerlijk plaat en een waar cadeautje, zo in de lente. Laat de zomer maar komen.
Recensent:Linda Kremer Artiest:Doe Paoro Label:Anti
TBK

Travellin' Blue Kings - Wired UpOm nu te spreken van een heuse ‘supergroep’ gaat wellicht wat ver maar dat de...

Cover Estrons - You Say I`m Too Much I Say You're Not Enough

Estrons - You Say I`m Too Much I Say You're Not Enough Bij Festivalinfo lopen we soms wel eens wat achter met het bespreken van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT