RECENSIE: Anemone (NL) - Silver Star

Anemone'
recensie cijfer 2018-12-21
Soms hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld. Dan mag het ook gewoon goed voelen en mooi zijn. Neem nou een liedje als ‘Story Of My Life’ van Anemone. Een klein liedje, getokkeld zonder briljante, maar wel doorvoelde tekst. Het is een liedje wat beklijft.

Het is exemplarisch voor Silverstar, het jongste album van de Rotterdammers. Het motto lijkt duidelijk: laten we vooral niet te ingewikkeld doen, maar gewoon goede liedjes maken. Slimme gitaarpartijen, prima drums, een achtergrondkoortje hier en daar, goed opgebouwde liedjes. Meer heb je eigenlijk niet nodig.

En dan is het best te vergeven dat de plaat maar acht nummers telt. Zeker als je bedenkt dat de drie eerste tracks bij elkaar al ruim het kwartier aan luistergenot passeren. Met het melancholische ‘Bubble Boy’ als opener is het direct raak en als daarna dan het vrolijke en zelfs enigszins epische ‘Why do I Worry?’ en het dromerige ‘Sea Traveler’ volgen, zit je er prima in. Juist doordat de band de tijd neemt voor de nummers zweef je door de tracks heen, zoals de luisteraar van Oasis dat in de beste dagen van de Britse band kon.

Natuurlijk zijn er kanttekeningen. Want de zang van frontman Xander van Dijck is niet van absoluut topniveau. Hij weet dat heel handig te maskeren door vooral niet de grenzen van zijn kunnen op te zoeken, maar juist bedeesd en kalm te zingen en de gitaren het grote werk te laten opknappen. Maar natuurlijk valt dat op. En natuurlijk is niet elk nummer op de plaat geweldig. ‘Proud To Be’ is bijvoorbeeld zeker niet slecht, maar sleept wel lang voort en heeft weinig dynamiek.

Toch kunnen we ronduit stellen dat Silverstar een puik werkje is van Anemone. Staat er dan ook nog een liedje met hitpotentie op Silverstar? Ja hoor, althans, als het om een radiohitje zou moeten gaan. Want ‘Best Friend’ is een duivels oorwurmpje waar je weinig verzet tegen kunt bieden. Alles op een rijtje kun je vooral hopen dat deze mannen snel met meer komen en komende zomer een rijtje festivals aandoen. Want hun muziek in de open lucht en met een mooi zonnetje erop? Ja! Dat willen we!
Recensent:Koen Nederhof Artiest:Anemone (NL) Label:Butler Records
Cover Lydmor - I Told You I`d Tell Them Our Story

Lydmor - I Told You I`d Tell Them Our StoryDe Deense singer-songwriter en producer Jenny Rossander, zal in Nederland nog...

Cover Spider Bags - Someday Everything Will Be Fine

Spider Bags - Someday Everything Will Be Fine ”Not all of life’s secrets can be contained in verse.. Lalalalalala” . Denk...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT