RECENSIE: Jimi Hendrix - Both Sides Of The Sky

Hendrix
recensie cijfer 2018-07-10 Een man die geen introductie meer nodig heeft is Jimi Hendrix. Hij heeft met zijn unieke stijl een revolutie teweeg gebracht. Ondanks dat Hendrix in zijn korte leven maar drie volledige albums heeft uitgebracht heeft hij maar liefst driehonderd nummers opgenomen. Dit perfectionistische trekje heeft ervoor gezorgd dat er na zijn dood nog meerdere albums zijn verschenen en de nieuwste heet Both Sides Of The Sky.

Deze plaat is onderdeel van een trilogie met niet uitgebrachte nummers. In 2010 kwam eerder Neptune uit en drie jaar later People, Hell & Angels. De vraag is dus hoeveel dit nieuwe album daadwerkelijk toevoegt want veel van deze niet uitgebrachte tracks zijn al wel bij het publiek bekend.

Toch is dit album belangrijk voor veel fans. Zij hebben niet veel muziek van hun held uitgebracht zien komen dus op deze manier blijft hij levend. Dit album bevat echter wel vier nieuwe nummers en de eerste die voorbij komt is ‘$20 Fine’. Niet direct te onderscheiden als een Hendrix-song omdat Stephen Stills de vocalen voor zijn rekening neemt. Verderop het album doet hij doet nog een keer bij ‘Woodstock’. Het zijn allebei bluesy nummers maar worden vergezeld door een orgel, die Stills ook voor zijn rekening neemt.

Een van de mooiste tracks op het album is ‘Sweet Angel’. Het nummer was al opgenomen op het album uit 2000 The Jimi Hendrix Experience maar waar op die versie Hendrix alle instrumenten voor zijn rekening neem heeft nu Mitch Mitchell de drums voor zijn rekening genomen. Dit geeft toch een andere dimensie dan de drumcomputer. Dit is nog sterker te merken doordat de track instrumentaal is.

‘Power Of Soul’ is een ander pareltje op Both Sides Of The Sky. Het laat de meest groovy kant van Hendrix zien en kenmerkt zich door een hele cleane sound van zijn gitaarwerk. De rest valt eigenlijk in het niet bij zijn heerlijke gitaarspel.

Al met al is Both Sides Of The Sky een album met vele gezichten. Het is te merken dat de opnamen niet uit dezelfde periode stammen, maar dat geeft juist extra dimensie. Hendrix neemt je mee op reis door al zijn fasen van groovy, bluesy en loepzuiver gitaarwerk. Een goede afsluiter van een fantastische trilogie.
Recensent:Ilse Croese Artiest:Jimi Hendrix Label:Legacy
Davis

Miles Davis & John Coltrane - The Final Tour: The Bootleg Series, Vol. 6Van Miles Davis zijn naast zijn reguliere werk enorm veel compilaties en...

Cover Stills & Collins - Everybody Knows

Stills & Collins - Everybody Knows Stephen Stills en Judy Collins zijn twee van de bekendste artiesten van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT