RECENSIE: Ian Parker - Where I Belong

Ian Parker - Where I Belong
recensie cijfer 2007-04-21 Ian Parker heeft met zijn nieuwste album Where I Belong zijn tweede studioplaat afgeleverd. De afgestudeerde en inmiddels dertig-jarige psycholoog heeft voor dit nieuwe album de nodige inspiratie opgedaan in Memphis Mississippi, waar hij samen met de Finse Erja Liitinen en de eveneens jonge Britse gitarist Aynsley Lister in 2005 het project The Bluescaravan Pilgrimage: Mississippi to Memphis heeft opgenomen.

Het album bevat in totaal elf sterke en gevarieerde tracks met een totale speelduur van precies een uur. In tegenstelling tot zijn vorige cd's maakt Ian Parker op zijn nieuwste werk regelmatig gebruik van koperblazers en gospelachtige achtergrond vokalen. Ook Ian’s soulvolle stemgeluid klinkt een stuk doorleefder en overtuigender dan voorheen en ook zijn gitaarriffs zijn veel feller en pakkender dan hij tot nu toe heeft laten horen.
Opvallend is de uitstekende productie door de warme en analoog opgenomen songs.

Een van de hoogtepunten van de cd vind ik terug in het adembenemende 'Love So Cold' waarbij Ian Parker op een werkelijk prachtige manier zijn gitaar laat spreken. Een aantal nummers zijn overigens niet meteen erg toegankelijk en daarom zul je, door regelmatig beluisteren, de klasse van deze plaat zelf moeten ervaren. Alle elf tracks zijn door Ian Parker zelf geschreven en bieden echter wel zoveel variatie en diepgang, dat ieder nummer volledig op zichzelf staat. De verveling zal bij het draaien van dit schijfje dan ook niet snel toeslaan.

Het mooie ‘Your Love Is My Home’ is onlangs als single uitgebracht en heeft zeker de potentie om een hit te gaan worden. Ian Parker heeft met het album Where I Belong een uitstekende richting gekozen door zich niet alleen maar op het bluespubliek te richten. Deze cd zal ongetwijfeld bij veel liefhebbers van pop, soul, gospel en rock in de smaak vallen.
Recensent:Bert Reinders Artiest:Ian Parker Label:Ruf Records
Hatesphere - Serpent Smilie

Hatesphere - Serpent Smiles and Killer EyesHet zelfgenaamde debuutalbum HateSpere liet op zich wachten tot het jaar...

Crystal Entity - Devine Collision

Crystal Entity - Divine Collision Crystal Entity is een gothic/darkwave band uit Landgraaf. Na oprichting in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT