RECENSIE: Jake Bugg - Hearts That Strain

Bugg
recensie cijfer 2017-11-06 Met zijn 23 jaar heeft Jake Bugg al heel wat muzikale mijlpalen bereikt. Op zijn zeventiende stond hij al op Glastonbury en hij heeft nu al zijn vierde album uitgebracht. Hearts That Strain is een gevarieerd album waarin Bugg laat horen dat hij volwassen is en klaar is om zijn plek in de muziekindustrie te veroveren.

Opener ‘How Soon The Dawn’ is tevens de eerste teaser van het album dat Bugg in augustus liet horen. Het is een rustig nummer dat lekker voort kabbelt. Het is alleen geen harde binnenkomer want de track mist een hoogtepunt. Dit is helaas een terugkerend thema op het album. Op een enkele uitzondering na zoals ‘Waiting’ waarin Bugg samenwerkt met Noah Cyrus. Dit gebrek maakt het voor Bugg lastig om een verpletterende indruk te maken op de luisteraar. Zonder de volledige aandacht is het album voorbij voordat je er erg in hebt.

Het eerder genoemde ‘Waiting’ is een welkome break. De mix van de stemmen van Bugg en Cyrus klinken goed en de bijkomende trompetten maken de track swingend en anders dan de andere tracks. Een van de beste nummers op het nummer is ‘Hearts That Strain’. De donkere klanken in combinatie met Bugg die zijn stem een aantal noten laat zakken maakt dit de sterkste track op Hearts That Strain.

Jake Bugg heeft met dit werk een volwassen kant van hem laten zien, maar het gebrek aan snelheid en hoogtepunten maakt het album soms wat saai zodat het moeilijk is om de aandacht er bij te houden. In februari 2018 doet Bugg met zijn nieuwe tour ook Nederland aan waarin hij zijn muziek helemaal gaat strippen tot een akoestisch geheel. Op die manier gaat hij proberen om Tivoli Vredenburg in Utrecht te doen zwijmelen bij zijn muziek.
Recensent:Ilse Croese Artiest:Jake Bugg Label:Virgin EMI
Killers

The Killers - Wonderful WonderfulZonder elke keer hetzelfde lied te schrijven naarstig zoeken naar een formule...

Wilson

Steven Wilson - To The Bone Op internet werd druk gediscussieerd na de eerste berichten over To The Bone...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT