PODIUM: VIERNULVIER Gent - Route en kaart

 

ROUTE & KAART

Kunstencentrum VIERNULVIER in De Vooruit ligt in het centrum van de stad Gent, in het Kunstenkwartier - met de bekende Boekentoren vlakbij als herkenningspunt.

MET DE FIETS
Stal zonder problemen je fiets in onze gratis en overdekte fietsenstalling, pal onder het VIERNULVIER Terras. Voor bakfietsen en andere modellen zijn ruime parkeerplaatsen voorzien.

MET HET OPENBAAR VERVOER
De Vooruit is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Plan met de handige routeplanner van De Lijn je reis. De dichtste haltes bij De Vooruit zijn halte Bagattenstraat (bus), halte Gent Zuid (bus & tram) en halte Vogelmarkt (tram). Vanaf het Gent-Sint-Pietersstation neem je tram 1 richting Evergem, tot aan halte Plateaustraat. Vanaf het Gent-Dampoortstation zijn er verschillende busverbindingen tot aan halte Gent Zuid.

MET DE AUTO
LEZ: lage emissiezone
Vanaf januari 2020 is in de stad Gent de lage emissiezone - kortweg LEZ - van kracht. Ook De Vooruit ligt in de LEZ-zone. Check op deze pagina of jouw wagen nog toegelaten is. De LEZ-zone is van toepassing binnen de stadsring van Gent (R40); de stadsring zelf hoort er niet bij.

Parkeren
Parkeren kan op een van de P+R-zones van de stad Gent. P+R The Loop / expo en P+R Gent-Sint-Pietersstation liggen het dichtst bij Vooruit. Van daaruit kan je gemakkelijk met het openbaar vervoer naar Vooruit. Wie dichtbij wil parkeren - opgelet: in de LEZ-zone - kan terecht op de volgende parkings: parking Zuid (P3, onder het Woodrow Wilsonplein), parking Savaanstraat (P4) en parking Sint-Pietersplein (P10, langparkeren). De aanrijroutes vind je hier.

Voor minder mobiele mensen zijn de dichtstbijzijnde parkeerplaatsen in de Bagattenstraat en de Muinkkaai. Hier meer info omtrent parkeerplaatsen voor minder mobiele mensen.

Elektrisch rijden
Je kan je elektrische auto opladen in de Jozef Plateaustraat, op wandelafstand van De Vooruit. Een overzicht van alle laadpunten vind je hier.

ADRES Sint-Pietersnieuwstraat 23 9000 Gent België