Tim Akkerman geeft concert in vliegtuig voor meer dan 500 bezoekers

Tim Akkerman news_groot
Tim Akkerman geeft concert in vliegtuig voor meer dan 500 bezoekers
Door RobZ op 08 juni 2020 - 12:47 Let op: het nieuws dat er een concert in een vliegtuig komt, blijkt een publiciteitsstunt. Lees hier meer.

Er is al veel gezegd en geschreven over het feit dat er met de huidige coronaregels wel volle vliegtuigen mogen vliegen en de meeste concerten en festivals verboden zijn. Alleen met een zeer beperkte capaciteit en als er tenminste anderhalve meter afstand gehouden wordt, mag een concert of festival plaatsvinden.

Tim Akkerman en zijn band The Ivy League pakken de handschoen op en zijn van plan een concert in een vliegtuig te geven waar maar liefst 524 bezoekers welkom zijn. Tegen het AD verklaart hij: "In een tijd als deze is het voor mij en mijn publiek weer fijn om op creatieve wijze met elkaar live contact te hebben, met nieuwe ideeën te komen en concepten te bedenken. Door het vrijgeven van vliegreizen en daardoor het samenkomen in vliegtuigen, was het idee voor een optreden in een vliegtuig snel geboren. Blijkbaar is de luchtfiltering in vliegtuigen anders en wellicht kunnen we werken met mondkapjes."

Tim Akkerman organiseert het concert samen met Bernard Vissers, die een aantal vliegtuigen in zijn bezit heeft. Deze werd direct enthousiast.

Het optreden vindt plaats op donderdag 1 juli in een loods nabij Alkmaar. De kaartverkoop start zaterdag 13 juni. Of het vliegtuig daadwerkelijk ook opstijgt, wordt uit de berichtgeving nog niet duidelijk. Maar de hypocrisie van de huidige corona-regels wordt in ieder geval mooi duidelijk. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Tim Akkerman ken je misschien als zanger van Di-rect. In 2009 nam Tim Akkerman afscheid van de band. Tien jaar lang, vanaf zijn late tienerjaren tot zijn eind twintigste, was Tim frontman van de Haagse band waarmee hij lied en leed heeft gedeeld. Hij koos ervoor meer zijn muzikale hart te volgen.

Tim Akkerman maakt tegenwoordig muziek in de traditie van bekende en minder bekende singer-songwriters uit heden en verleden. Qua sfeer, instrumentarium en compositie worden parallellen getrokken met artiesten als Simon & Garfunkel, Janove Ottesen, Josh Ritter, Thomas Dybdahl, Amos Lee en Tim Christensen. In 2019 deed Tim Akkerman mee aan het televisieprogramma de Beste Zangers.

Broederliefde

BROEDERLIEFDE KONDIGT DRIVE-IN SHOW AAN NET OVER DE...Muziekgroep Broederliefde kondigt aan dat ze een drive-in concert gaan...

Di-rect news

DI-RECT KONDIGT NIEUW ONLINE CONCERT OP DE... Band Di-rect heeft aangekondigd dat ze opnieuw een concert geven dat online...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.